Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hadházy Ákos Zugló új országgyűlési képviselője

Április harmadikán Magyarországon országgyűlési képviselőválasztást és gyermekvédelmi népszavazást tartottak. A voksolás során a Zugló nagyobb részét lefedő Budapesti 8. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben Hadházy Ákos, az ellenzéki összefogás jelöltje szerezte meg a szavazatok több mint felét.  

Az Alsórákos egy részét magába foglaló Budapesti 13. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben még nem dőlt el a voksolás eredménye, mert Szatmáry Kristóf, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje csak kis különbséggel vezet Vajda Zoltán, a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd közös jelöltjével szemben. Végleges eredmény csak a levélszavazatok és az átjelentkezettek szavazatainak megszámolása után várható.

választás illusztráció

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A 8. számú választókerületben 62, a 13. számú szavazókerület XIV. kerületi részén 11 szavazókörben voksolhattak a zuglóiak. A szavazás ideje alatt a választókörökben rendbontás nem történt, azonban a Nemzeti Választási Iroda információja szerint a 8. számú választókerület Mogyoródi úti 14. számú szavazókörében a választást csak késve lehetett megkezdeni, mert a világítás hiánya miatt az épületen belül máshová kellett költöztetni a szavazóhelyiség berendezését.

Az előzetes adatok alapján a 8. számú választókerületben a névjegyzékben szereplők 74,44 %-a, a 13. választókörzetben pedig a 80,58 %-a vett részt a voksoláson.

választás illusztráció

Subits-Tóth Gergő

Hadházy Ákos (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) a szavazatok 53,39 %-át, Borbély Ádám (FIDESZ-KDNP) 37,06 %-át, Czeglédi János (Mi Hazánk) 3,85 %-át,  Rózsa Regina (MKKP) 3,56 %-át, Janicsák István (MEMO) 1,50 %-át, Duma Norbert (Normális Párt) 0,45 %-át,  Karacs Lajosné (Munkáspárt-ISZOMM) 0,19 %-át szerezte meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb