Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyógyít Bach zenéje

Márciusban – 16-22 között – immár hatodik alkalommal rendezik majd meg a Bach Mindenkinek Fesztivált – méghozzá a Bethesda Gyermekkórházban is. A neves zeneszerző születésnapja alkalmából útjára indított zenei ünnep beharangozóján megtudtuk, hogy a tavalyi program keretében végzett adománygyűjtés eredményeképpen lélegeztető és altató gépet adományoztak az egészségügyi intézménynek.

Nem véletlenül ebben a zuglói környezetben került sor a rendkívüli sajtótájékoztatóra, merthogy a fesztivál történetében tavaly először jótékonysági gyűjtést is szerveztek, melynek első kedvezményezettje a református egészségügyi intézmény lett.

– Kollégáim nagy szakértelemmel végzik a munkájukat, ám a hatékonyságot mindenképpen növeli, ha a legjobb minőségű technikai eszközök állnak a rendelkezésükre – mondta dr. Velkey György főigazgató a január 21-i sajtótájékoztatón.

A fesztivál szervezői átadták azt a nagy értékű lélegeztető és altató gépet, mellyel a zuglói kórházban a jövőben az égési sérült kisgyerekek gyógyítását végzik. Kovács Zalán László, a fesztivál főszervezője emellett elmondta, hogy a tavalyi Bach Mindenkinek Fesztivál nagyon sikeres volt, 71 településen, 250 helyszínen 350 programot rendeztek, melynek a több, mint 2000 résztvevője egyaránt ingyenesen vállalta a fellépést.

– Az idei évben még a tavalyinál is nagyobb volumenű fesztivált rendezünk – mondta a főszervező -, már most több mint száz település (határon innen és határon túl) és rengeteg neves fellépő jelezte a részvételét.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

A Bethesda Gyermekkórházban az idei zenei hetet is a gyerekek gyógyítására fordítják majd. Az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy Bach zenéje a legbetegebb gyerekekre is gyógyító hatással van. Terápia jellege kétségtelen. Ezért a kórház vezetésének és a fesztivál szervezőinek szándéka szerint idén is lesznek majd zenei események a zuglói intenzív osztályon (illetve az ország számos kórházában). Azoknak a gyerekeknek pedig, akik nem ágyhoz kötöttek, a fesztiválprogram keretében a Kaláka együttes fog majd a Bethesda legnagyobb termében muzsikálni.

A Bach Mindenkinek Fesztivál az idén is jótékony célú lesz. Az eseményen összegyűjtött adományokkal pedig a 15 éve működő Magyar Gyermekmentő Alapítványt támogatják.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb