Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

„Ha hívnak, nyugdíjasként is örömmel segítek”

Méhesné Kovács Zsuzsanna, a Zuglói Kerékgyártó Óvoda pedagógusa negyven év munka után úgy döntött, hogy nyártól nyugdíjba vonul.

Nem volt könnyű döntés – mondta Zsuzsa néni az utolsó napok egyikén. – Jót fog tenni a pihenés, várnak már az unokák is, de azért az óvodától sem szeretnék elszakadni. Szerencsére a közelben lakom, ezért ha hívnak, örömmel jövök majd segíteni. 

Zsuzsa néni Kispesten kezdte óvodapedagógusi pályafutását. Miután férjhez ment, Zuglóba költözött, így itt keresett óvodát munkahelynek. 28 évvel ezelőtt helyezkedett el a Kerékgyártó utcai óvodában, amely a közel három évtized alatt a második otthona lett.

– Mindig is úgy éreztem, hogy két családom van, egy az otthoni, egy pedig az óvodai közeg. Nagyon szerettem ide járni, nagyon kedveltem a kollégáimat, a vezetőket, jól kijöttem a szülőkkel, és imádtam a gyerekek között lenni. 

A búcsúzó óvodapedagógus húsz éven át az intézmény vezetőhelyettese is volt, ennél többet azonban nem is akart, mert szeretett volna állandóan a gyerekek között lenni. Helyettesként azonban a Sárga, majd a Piros és a Lila csoportban is aktívan tevékenykedhetett. Zsuzsa néni nemcsak a Kerékgyártó utcai óvodából fog hiányozni, hanem abból az alkotó teamből is, amely 25 évvel ezelőtt életre hívta az Ovis Olimpiát. Azt a versenyt, amely a negyedszázad alatt többször is nevet változtatott – Farsangi tornaverseny, Tornatermi Dáridó és Ovis Olimpia is volt –, és Zugló védjegyévé vált, sőt a többi kerület számára is etalonnak számított. A 24. Ovis Olimpiát még tavaly, a pandémia első hulláma előtt meg tudta rendezni a kerület, ám az idei rendezvény, a jubileumi 25., a járványhelyzet miatt elmaradt. Mint ahogy elmaradt – már korábban – a Kihívás napi több mint ezer óvodást megmozgató sportprogram is, melyben szintén fontos szerepe volt az óvónőnek.  A búcsúzó pedagógust váltótársa, Olasz Annamária váltja a Lila csoportban.

– Öt éve dolgozunk együtt, ez alatt jól összeszoktunk. Ki merem jelenteni, Annamária személyében a legalkalmasabb óvodapedagógus veszi át tőlem a stafétabotot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb