Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hála és elismerés jár a szociális dolgozónak

Idén is tizenketten vehettek át díjat, oklevelet a Zuglói Szociális Munka Napján. A 2016-ban elindított hagyományokhoz hűen az önkormányzat elismerését ketten, míg a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját támogatók közül 10-en kaptak oklevelet.

Az ünnepséget különleges alkalomnak nevezte Horváth Csaba polgármester, aki – mint fogalmazott – “azokat ünnepeljük, akik olyanokért dolgoznak, akikért mások nem”. A szociális munkát a legnemesebb szakmák egyikének, hivatásnak nevezte, ami társadalmilag hol igen, hol nem, anyagilag pedig kevésbé megbecsült. – “Naponta találkoznak a háború, az energia-, a megélhetési válság okozta krízishelyzetekkel, amiket nap mint nap próbálnak enyhíteni. Hála és elismerés jár nekik, valamint minden segítség az önkormányzattól” – hangsúlyozta a kerület vezetője.

Rózsa András alpolgármester köszöntőjében rámutatott, nélkülözni, megmérni, megfizetni nem, csak megköszönni lehet a szociális szférában dolgozók munkáját. – “Segítenek megtartani az idős emberek méltóságát, a gyerekek miattuk nem szégyenkeznek, hiszen kapnak cipőt, iskolatáskát, az apa miattuk nem lesz alkoholista” – sorolta.

A köszöntők után a polgármester és az alpolgármester átadták a Gondozási munkáért díjat, amit idén Séd Krisztina óvodai és iskolai szociális segítő, és Kálmán Zoltán szociális munkás, a ZCSK legrégebbi, 22 éve az intézményben dolgozó munkatársa kapta meg.

Mint minden évben, most is valamilyen produkcióval készültek a szervezők – a Fórum Színház csapata lépett a Zuglói Civil Ház színpadára. A fellépők interaktív improvizációs játékkal szórakoztatták, gyakran megnevették a közönséget.

A ZCSK vezetője, Varga Sándor beszédében hangsúlyozta, nem problémákkal, hanem emberekkel foglalkoznak az empátiával bíró, szakmailag jól felkészült segítő szakemberek. – “Ez egy életforma, vagy inkább a létezés egy formája. Nehéz és szép szerep egyszerre. Képesnek kell lennünk akár a saját gondjaink elé helyezni másokét, megértéssel, elfogadással, felelősséggel viseltetünk másokért” – magyarázta Varga Sándor, aki a központ két szakmai vezetőjével, Máhr-Urbán Beatrix-szel és Szenthe Zsolttal együtt adta át az Együtt segítünk okleveleket. Poór Tibor rendőr törzsőrmester, dr. Badura Virág gyerekorvos, Bittó Piroska iskolapszichológus, Farkas Klára, a Liszt Ferenc Általános Iskola intézményvezetője, Megyeriné Szamos Ildikó, a Török Béla Óvoda és Általános iskola intézményegység-vezetője, dr. Pattantyúsné Tóth Györgyi és Lévainé Szabó Erzsébet, a Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezetője és helyettese, Pozsonyiné Bura Gyöngyvér, a Tihany Tagóvoda vezetője, az NFO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület, Bálint Attila IKEA-koordinátor, Somogyvári Fanni, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes koordinátora érdemelte ki az ZCSK munkatársainak elismerését.

A keddi ünnepségen részt vett mások mellett Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármesterek, Pécsi Diána, Sokacz Anikó, Várnai László, Vida Attila, Lepsényi László, Bitskey Bence, Hevér László György önkormányzati képviselő is, utóbbi Varga Sándorral közös pódiumbeszélgetése zárta a programot. Hevér László György egyebek mellett kifejtette: képviselőként és a népjóléti bizottság elnökeként borúsnak látja a jövőt, hiszen a kerületeket érintő elvonások, többletköltségek miatt nem tudja, hogy mire lesz forrás a következő időszakban. Egy valamit azonban megígért: mindent megtesz azért, hogy megmaradjon a Zugló pótlék.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb