Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harkálymentő tűzoltók

Bajba jutott állatok miatt riasztották néhány napja a zuglói tűzoltókat. A bejelentés szerint a szomszédos XV. kerületben egy a viharban letört ág betömített egy harkályfészket, melyben élő fiókák voltak.

– Mikor kiértünk, hallottuk a fiókák keserves csiripelését – mondta Demetrovics Attila tűzoltó főtörzsőrmester, a XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság B csoportjának tagja. – A letört ág éppen elzárta a fészket, így a kis fiókák bennszorultak.

A tűzoltók szakszerűen levágták az ágat, majd a fészekből három élő kis harkályfiókát vettek ki. A negyedik kismadár sajnos a letört ág alá szorult, és elpusztult. Az élő madarakat egy dobozba tették, amit az egyik földszinti lakásban lakó idős hölgytől kaptak, majd átadták őket az állatmentőknek, akik addigra már szintén a helyszínre értek.

– Információink szerint a madárkák jól vannak, megfigyelés alatt tartják őket, s ha már kellőképpen megerősödnek, akkor szabadon engedik őket – mondta a zuglói tűzoltó.

Fotó: Szoldán Róbert

A harkályok kimentésében résztvevő zuglói tűzoltók a következők voltak: Borbély Zoltán tűzoltó zászlós, a B csoport parancsnoka, Demetrovics Attila, Boros Attila és Moharos Attila tűzoltó főtörzsőrmesterek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb