Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harminc éves a zuglói polgárőrség

A civil szervezetet 1990. október 25-én alapította tizennégy lokálpatrióta. A zuglói polgárőrök mára országos hírnevet szereztek. Idén elnyerték az Év Polgárőr Egyesülete címet.

Akkoriban senki sem gondolta, hogy három évtized alatt ez a szervezet megsokszorozza a létszámát, és megkerülhetetlen részévé válik annak az önkormányzat-Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft.-rendőrség-polgárőrség együttműködésnek, amely mára országos szinten is példaértékkel szolgálja a kerületi lakosok közbiztonságát – mondta Kardos Pál alapító.

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei mindenhol ott vannak a kerületben: az önkormányzati rendezvényeken, a rendőrség által szervezett akciókban, a baleseti mentéseknél és az iskoláknál is felkészülten szolgálnak. A szervezet tűzoltó tagozata 2015-ben kapott önálló státuszt. A polgárőrség működését a helyi lakosok is támogatják, segítik.

 

A titok három szóban fogalmazható meg: lokálpatriotizmus, szakmaiság és együttműködés – tette hozzá Kardos Pál elnök. – Ez, a 85 éves kerület megérdemli, hogy polgárai biztonságban érezzék magukat, és hogy a jövőben gyermekeink is a legnagyobb lelki nyugalommal éljék mindennapjaikat Zuglóban.

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület több tagja részt vesz a polgárőrség fővárosi és az országos irányításában is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb