Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az otthonán kívül mindenki viseljen maszkot!

Tegye a kormány általánossá a kötelező maszkviselést az otthonainkon kívül!

Az elmúlt hetek fertőzési és halálozási adatai alapján egyértelművé vált: a koronavírus-járvány második hulláma a tavaszinál lényegesen nagyobb terhet ró Magyarországra. Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a járvány ellen elsősorban a terjedés megelőzésével tehetjük a legtöbbet, és nem a már kialakult betegség orvosi kezelésével. Önmagunk és egymás védelmében ezért új szabályok bevezetésére van szükség.

A büntetések szigorítása és a fenyegetés nem oldja meg a járványhelyzetet, viszont egyértelmű szabályokra van szükség! Hiába a magyar emberek többségének felelős viselkedése és az egészségügyi dolgozók áldozatos, emberfeletti munkája, ha a járványügyi szabályozás nem egyértelmű és lehetőséget ad az egyéni értelmezésre.

Nincs olyan vírus, amely koncerten és színházban terjed, de focimeccsen és a templomban nem. A nemzetközi tapasztalatok alapján itt az ideje, hogy a kormány egyértelmű helyzetet teremtsen és szabályként vezesse be, hogy a saját otthonát elhagyva mindenkinek, mindenhol az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszkot kelljen viselnie. Felkérem a kormányt, hogy az erről szóló döntést mindannyiunk érdekében haladéktalanul hozza meg annak érdekében, hogy egy kisebb kellemetlenséggel egy nagyobbat kerüljünk el.

Vigyázzunk egymásra!

Horváth Csaba

Zugló polgármestere, az MSZP fővárosi frakvcióvezetője

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb