Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harmincöt zsáknyi szemetet takarítottak el

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a TeSzedd! elnevezésű országos szemétgyűjtési akciót, amelyhez Zugló ezúttal is csatlakozott. Az összefogás eredményeképpen szombaton több mint egy köbméternyi hulladékot takarítottak el a kerületiek, és egy plüssmaci is gazdára talált.

Az önkormányzat két gyűjtési pontot jelölt ki. Szabó Rebeka alpolgármester a Francia út – Egressy út kereszteződésétől indult csapatával, hogy a töltés mindkét oldalán zsákokba gyűjtse az eldobált szemetet. “Társadalmi akcióban már többször vettem részt szemétszedési programban, de a TeSzedd!-hez most csatlakoztam először” – mondta Szabó Rebeka, hozzátéve: főleg nejlonzacskófoszlányokat, üres sörös dobozokat és cukros papírokat találtak.

A hulladékgyűjtéshez a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. biztosította a gumikesztyűket és a zsákokat, amelyekbe a veszélyes hulladékokon – akkumulátorok, elemek, építési törmelékek – kívül bármit összeszedhettek a résztvevők. A teli zsákokat hétfőig mindenhonnan begyűjtik a Zuglói Zrt. munkatársai, és egy helyre viszik, ahonnan az FKF Zrt. szállítja majd el.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

 

Az önkormányzat által meghirdetett másik találkozási ponton Molnár Tibor környezetvédelmi és stratégiai referenshez csatlakoztak a jelentkezők. Ők a Csömöri út, Körvasút sor, Öv utca környékét tisztították meg. A két helyszínen végül 35 zsáknyi, több mint egy köbméter szemét gyűlt össze – magyarázta Molnár Tibor, aki családját is elhozta a társadalmi programra. “Feleségem talált egy eldobott plüssmackót is, amit hazavittünk és kimostunk. Ezentúl a TeSzedd! maci lesz az irodámban a kabala” – fogalmazott.

Illényi Éva szintén ezzel a csapattal gyűjtötte az eldobált papírokat, zacskókat. Mint mondta, ő ezen az akción kívül is gyakran összeszedi lakókörnyezetében a szemetet, főleg tavasszal, amikor a szél könnyen széthordja az eldobált fecniket. “Sokszor a kutyát is úgy viszem le, hogy nálam van egy zsák, és amit szétdobálva látok, azt séta közben összeszedem” – árulta el Illényi Éva. Mint mondta, érdemes mindezt sűrűn lakott övezetben csinálni, hogy minél többen lássák, és ők is kedvet kapjanak ehhez.

A hétvégén iskolások és civilek is bekapcsolódnak az országos szemétszedési programba, összesen öt zuglói helyszínen. Barabás Ferenc kerületgondnok pedig motorral járja az utcákat, és úgy gyűjti zsákokba a hulladékot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb