Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló nem a hajléktalanok, hanem a hajléktalanság ellen küzd

A zuglói képviselő-testület februári döntésével nem jelölt ki olyan kerületi tulajdonú közterületeket, amelyeken büntetni lehet a hajléktalanságot. A testület többségének álláspontja szerint ugyanis a hajléktalan emberek hatósági vegzálása nem csak embertelen, alkotmányellenes, hanem egyszerűen értelmetlen is. A tiltásra vonatkozó szabályozás alkalmatlan a közterületi hajléktalanság csökkentésére.

Korábban az egész kerületben tiltva volt az életvitelszerű közterületi tartózkodás, ám ettől nem lett kevesebb hajléktalan ember Zuglóban. Éppen ezért a kerület vezetése megalapozatlannak tartja azokat a félelmeket, amelyek szerint az új szabályozás miatt több hajléktalan fog élni Zuglóban.

Számos egyházi, civil és szakmai szervezet tiltakozott már az embertelen, a növekvő elszegényedés okozta problémákat a szőnyeg alá söprő rendelet miatt, amely rendészeti eszközökkel próbálta elrejteni a hajléktalan embereket a budapestiek szeme elől.

Tiltó rendelkezésekkel csak a hajléktalan emberek ellen lehet küzdeni, a hajléktalanság ellen nem. Zugló vezetése szerint a hajléktalan emberek vegzálása helyett a szociális ellátórendszer fejlesztése, a civil szervezetekkel való együttműködés vezethet a probléma megoldásához. A legfontosabb pedig a hajléktalanság megelőzése: a kerület új szociális rendeletének következtében Zuglóban nem több, hanem kevesebb ember lesz kénytelen emberhez méltó hajlék nélkül élni az életét.

Karácsony Gergely
Polgármester

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb