Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Három iskola étterme újult meg

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában, a Kaffka Margit Általános Iskolában és a Németh Imre Általános Iskolában is megújult a tálalókonyha és az étterem. A fejlesztés összesen 100 millió forintba került.

A beruházás azt követően valósulhatott meg, hogy a Hungast-Mecsek Kft. és az önkormányzat módosította az iskolai étkeztetésre vonatkozó korábbi megállapodását. A zuglói iskolások étkeztetését végző  cég vállalásának megfelelően felújította az intézmények tálalókonyháit és éttermeit. “Minden megváltozott. Új eszközök, gépek, berendezések segítik a munkát, a kényelmet modern székek, asztalok biztosítják, de a lámpatestek és a burkolat is más” – mondta az október 27-ei átadón Kérfalusi Attila, a cég ügyvezető igazgatója.

Fotó: Képszerkesztőség

“Már a korábban felújított Móra Ferenc Általános Iskolában is lenyűgözött minket a látvány, és ugyanazt a színvonalas munkát vártuk el ezúttal is” – jegyezte meg Hajdu Flórián alpolgármester, hozzátéve, örülnek, hogy a hosszas egyeztetés és előkészületi folyamat után ilyen szépen megújultak az éttermek. “Emellett köszönjük a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy jól viselték az átmeneti időszakot” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az önkormányzat tavaly módosította a céggel kötött szerződést, amelynek értelmében a Hungast-Mecsek Kft. vállalta, hogy 150 millió forintért felújítja a tálalókonyhákat, éttermeket. “Ez a három beruházás 100 millió forintba kerül, a fennmaradó összegből a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola részlege újul meg. A beruházás már tart, várhatóan december elején végeznek” – magyarázta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb