Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hasznos tagjai a társadalomnak a fogyatékkal élők

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete, a Nem Adom Fel Alapítvány és az euJobs HR-Group stratégiai megállapodást írt alá a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért.

Az egyesület fontos küldetése, hogy a látássérült és a megváltozott munkaképességű embereknek minél több munkahelyet teremtsen, javítson az életkörülményeiken, hogy mindenki a tudásának és a képességének megfelelő munkahelyen dolgozhasson. Az elmúlt 15 év tapasztalatai alapján a munkáltatók egyre nyitottabbak, befogadóbbak. Fodor Ágnes, az egyesület elnöke hangsúlyozta, hisz abban, hogy a társadalmi befogadás a munkán múlik, s a három szervezet együttműködése már korábban elkezdődött, például azzal, hogy online érzékenyítő programot indítottak.

– A vizuális világban felmerülő akadályok komolyak, de a munkánk eredményeként leomlanak a falak, a digitalizáció az egyik legfontosabb szövetségesünkké vált, és elértük, hogy már nem csak bizonyos munkakörökben dolgozhatnak látássérültek – magyarázta az elnök.

Fontos hinnünk abba, hogy megtaláljuk egymásban az értéket attól függetlenül, hogy valaki fogyatékkal él, vagy sem. Merni kell boldognak lenni, és merni kell dolgozni – kezdte beszédét a Nem Adom Fel Alapítvány szóívivője. Az öthónapos kora óta mozgássérült Papp Szabolcs felidézte, amikor megkapta első fizetését, és meglátta, hogy levonták tőle az adót. – Mindig vágytam arra, hogy önálló életet élhessek, megdolgozzak az ételért, mindenért. Nagyon boldog voltam, amikor a fizetésemből levonták az adót, mert hozzátettem valamit az államhoz, a társadalomhoz – osztotta meg élményét. Elmondta azt is, hogy sorstársainak még mindig messze nincs olyan sok lehetőségük dolgozni, mint ép társaiknak, a cégek, munkahelyek pedig azzal küzdenek, hogy nincs munkavállalójuk.

Az euJobs HR-Group csaknem 400 céggel a háttérben, nagyon nagy lépéseket tesz, hogy a látássérültek átlépjék a munkaerőpiac kapuját. Pataki Zoltán alapító, társtulajdonos leszögezte, félreértés, hogy a fogyatékos embereknek más jár, hiszen nekik is vannak vágyaik, aggodalmaik és szeretnének hasznos tagjai lenni a társadalomnak. – Arra buzdítjuk a cégeket, hogy legyenek egy kicsit nyitottabbak, járuljanak hozzá egy jobb világhoz – fogalmazott.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb