Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meggyújtották a remény gyertyáját

Advent második vasárnapján Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek gyújtották meg a kerület adventi koszorúján a második gyertyát a Bosnyák téren.


Advent második vasárnapján a gyertya meggyújtását megelőzően színes délutáni családi programmal várta az önkormány a Bosnyák térre látogatókat. A köszöntőt követően előbb tűzzsonglőrök, majd a Bea Ice Dance Team korcsolya bemutatója szórakoztatta a vendégeket. Ezután Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar adott műsort a gyerekeknek, majd megérkezett a Mikulás, aki csomaggal ajándékozta meg a koncerten résztvevő apróságokat.

adventi gyertyagyújtás

A gyertyagyújtás előtt Bárány Béla atya, a Bosnyák téri Páduai Szent Antal templom plébánosa előbb gyermekkori Mikulásélményeit elevenítette fel, majd Mürai Szent Miklós, Myra püspökének életéről mesélt. Az atya azt is elmondta, hogy egyszer Miklós tudomására jutott, hogy egy szegény ember hozomány hiányában nem tudja férjhez adni három lányát. Segítségképpen a püspök három egymást követő éjszaka titokban egy-egy pénzzel teli erszényt dobott be nekik az ablakon. Ebből alakult ki a Mikulás személye és az ajándékozási szokás.

Az adventi koszorún minden gyertyának megvan a szimbóluma. A második gyertya a zsidó népet szimbolizálja, akiknek Isten megígérte, hogy közülük való lesz a Messiás, ezért a remény jelképe ez a gyertya.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb