Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hatékony segítség a családsegítő szolgálatnak

A szociális ellátórendszer tagjai közötti hatékonyabb kommunikáció, a szociális és gazdasági válságra való felkészülés, a kerületen, az önkormányzaton kívüli források bevonása és a szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata – ezek voltak a témák a soron következő szociálpolitikai kerekasztal-megbeszélésen.

Az ülésen részt vevők, köztük Horváth Csaba polgármester, Rózsa András alpolgármester, Hevér László György, a népjóléti bizottság elnöke, Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok és Kissné Szivcsovics Nikolett esélyegyenlőségi tanácsnok különböző intézmények, szervezetek, alapítványok vezetői megállapodtak abban, hogy erősíteni kell az egymás, és a zuglóiak közötti kommunikációt is. Ennek érdekében, minden tagról készül egy bemutatkozó anyag, és egy, amiben rendszeresen tájékoztatják egymást az éppen aktuális programokról, projektekről, hatékonyabban tudják segíteni egymás munkáját, s mindezt annak érdekében, hogy támogatni tudják a zuglóiakat.

A szociális és gazdasági válsággal kapcsolatban Varga Sándor a Zuglói Család- és Gyermekjóléti központ vezetője és Bernula István Bertold a Zuglói Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója arról állapodtak meg, hogy mivel várhatóan növekedni fog a munkanélküliek száma, egymást fogják segíteni úgy, hogy a családsegítő ügyfeleket közvetít a kerületben lévő cégek beöltetlen álláshelyeire.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A megbeszélésen minden résztvevő elmondta, milyen problémával küzd, miben tudja segíteni a zuglóiakat a várható nehéz helyzetben, és hangsúlyos szerepet kapott az is, hogy külső támogatókat vonjanak be, akiktől elsősorban anyagi segítséget várnak, de fokozottan figyelik a pályázati lehetőségeket is.

A szociálpolitikai kerekasztal tagjai megszavazták, hogy támogatják a Zuglói Szolgáltatástervezési Koncepció felülvizsgálatának anyagát, amit a képviselő-testület tagjai elé terjesztenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb