Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Házhoz jöhet a lomtalanítás

A képviselő-testület megbízta Karácsony Gergely polgármestert, hogy tárgyaljon a Fővárosi Önkormányzattal a házhoz menő lomtalanítás megvalósításáról.

Az áprilisi lomtalanításkor megint kiderült, hogy szinte lehetetlen rendet tartani az utcákon, a gyalogosok sok helyen a járdákon sem fértek el a szeméttől és a hulladékoktól. Egyértelművé vált, hogy a hulladékgazdálkodási törvény előírásait sem a közterület rendjéért felelős szervezetek, sem pedig a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) nem tudja érvényesíteni. A lomtalanítás napjaiban kialakult kritikus helyzet miatt rengeteg lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz, ezért a testület sürgősséggel tárgyalt az előterjesztésről.

A szerdai rendkívüli ülésen Karácsony Gergely polgármester felhatalmazást kapott a testülettől arra, hogy tárgyaljon a Fővárosi Önkormányzattal a lomtalanítás jelenlegi formájának megváltoztatásáról. Ha a polgármester tárgyalásai sikerrel járnak, a jövőben úgynevezett “házhoz menő lomtalanítás” valósulhat meg Zuglóban. Ennek során a lomokat már nem kellene kitenni a közterületre, a lakosság ugyanis évente egyszer, egy előre, pontosan egyeztetett időpontban vehetné igénybe az FKF Zrt. szolgáltatását.

Ezen túlmenően az önkormányzat Zugló területén egy hulladék-újrahasznosító központot is szeretne létesíteni. Ott a lomokat szétválogatnák, a megjavítható eszközöket felújítanák, és eljuttatnák azokat a rászorulóknak. Emellett a városvezetés több hulladékudvart akar kialakítani. Ezeken a helyeken az év közben keletkezett lomokat és veszélyes hulladékokat bármikor leadhatják a lakosok.

A témáról bővebben a május 14-én megjelenő Zuglói Lapokban olvashatnak!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb