Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Holokauszt-emléknap

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, április 16-án rendezte meg a zuglói önkormányzat hagyományos emléksétáját.

A varsói gettó felkelőire, a holokauszt magyarországi áldozataira, valamint az embermentőkre emlékeztek hétfőn a Thököly úton Boros Mátyás és Fischer István, illetve a Slachta nővérek emléktáblájánál.

Fotó: Képszerkesztőség

A megemlékezésen részt vettek a zsidó hitközség tagjai, az áldozatok hozzátartozói és leszármazottai, valamit az önkormányzat képviseletében Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka. Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármesterek.

Magyarországon 2001 óta minden évben április 16-án tartják meg a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb