Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hotelek építésével segíthetjük a méhecskéket

Hiánypótló módon, méhecskehotelekkel segíthetjük a szelíd, magányosan élő méhek és darazsak szaporodását – hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani Egyesület.

A rendkívül egyszerűen, építkezési gerendamaradékba is kialakítható darázsgarázsokat ilyenkor érdemes kitenni az erkélyekre, az ablakpárkányokra, az eresz alá, illetve a virágos balkonládák mellé.

– A magányosan élő méhek és darazsak körülöttünk élnek a kertekben, parkokban, iskolákban, óvodákban, lakótelepeken, még a sokadik emelet magasában is. Mindenütt ott vannak, ahol virágokat találnak. Azért nem figyelünk fel rájuk, mert ezek az állatok – a családokban élő rokonsággal szemben – nem támadékonyak, ha nem fogjuk meg őket, teljesen ártalmatlanok! – hangsúlyozta az egyesület.

A magányos fajok ujjnyinál nem vastagabb lyukak védelmére bízzák utódaikat. Ezekbe a szűk járatokba a nőstény méhek nektárt és virágport, a darazsak elsősorban megbénított hernyókat halmoznak fel, erre petéznek, majd a bölcsőket sárdugóval zárják le. A kikelő lárva a felhalmozott táplálék elfogyasztását követően bebábozódik, végül a kikelő, kifejlett rovar kirágja magát a sárdugón, és megkezdi néhány hetes felnőtt életét.

A hotelek elkészítéséhez a Magyar Madártani Egyesület honlapján található oldal nyújt segítséget, a lárvacsövekben folyó tevékenységről pedig itt tájékozódhatnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb