Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Húszéves barátság

Huszadik születésnapját ünnepli idén a Nagyzugló – Törökőr Kulturális és Szociális Közhasznú Egyesület. A civil szervezetet 1997. szeptember 23-án alapították, az azóta eltelt két évtizedben pedig létszámban és elismertségben is kinőtte magát.

– Ezt az egyesületet azért hoztuk létre, hogy a kerületben élő nyugdíjasoknak tartalmas és hasznos elfoglaltságot nyújtsunk – mondta Módos Béla, a szervezet elnöke. Az egyesület szervezésében kéthetente olyan változatos programokon vehetnek részt a tagok, mint például a táncos rendezvények, kirándulások, fürdőzések, gyógytornák.

A harmincnégy alapító tag mellé a két évtized alatt egy 150-170 fős egyesület épült. A tagok olyannyira aktívak, hogy az elmúlt húsz esztendőben számos kapcsolat – barátság és szerelem – alakult ki az egyesület programjainak köszönhetően.

Fotó: Képszerkesztőség

Szeptember 29-én erről és sok más egyébről is megemlékeztek a Zuglói Civil Házban, ahol az egyesület huszadik születésnapját ünnepelték. A rendezvényen Karácsony Gergely polgármester, Hajdu Flórián alpolgármester és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is részt vett.

– Ez a közösség szellemben és lélekben is fiatalon tartja a nyugdíjasokat, melyért mi, fiatalabb zuglóiak is hálásak lehetünk – hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester. – A jövőben is számítunk az egyesület segítségére abban, hogy tartsa a kedvet és az aktivitást a kerületi nyugdíjasokban, hogy tovább építse ezt az erős kis zuglói közösséget – tette hozzá Karácsony Gergely.

A húszéves évfordulót gazdag kulturális programmal és az elmaradhatatlan tánccal ünnepelték az egyesület tagjai, akik ezúttal is vendégül látták a Győr-Moson-Sopron megyei Himód község küldöttségét, akiket az ottani polgármester, Módos Ferenc hozott el Zuglóba. A kerületi nyugdíjasok évek óta jó kapcsolatot ápolnak a településsel, és folyamatosan részt vesznek egymás programjain is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb