Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ünnepi focitornák

Idén 145 éves Rákosfalva. Ebből az alkalomból az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában és a dr. Mező Ferenc Általános Iskolában is rendhagyó, 145 perces focitornát rendeztek.

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában ötévente megemlékeznek a múltról, ehhez pedig idén Rákosfalva másik iskolája, a dr. Mező Ferenc Általános Iskola is csatlakozott. A kerületrész idén ünnepli megalapításának 145. évfordulóját, ehhez kapcsolódva rendeztek mindkét intézményben egy-egy 145 perces focitornát szeptember 29-én.

Az olimpiai iskolák táborába tartozó Mező ráadásul az Európai Diáksport Napjához is csatlakozott, így a tanulók nemcsak fociztak, hanem a 2017 méteres távot is lefutották, illetve egyéb sportágakat is kipróbáltak.

Az Álmosban pedig a 145 perces focitorna a folytatása volt az egy nappal korábbi Álmos Olimpiának, melynek megrendezése az athéni ötkarikás játékok óta hagyomány a rákosfalvi iskolában. Rákosfalva önkormányzati képviselője, Hevér László György mindkét helyszínen egy-egy kupával ajándékozta meg a résztvevőket.

Fotó: Riersch Tamás

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb