Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

’I love Zuglo’ applikáció a Föld Napján

A Föld Napja alkalmából új, ingyenes applikációval lepte meg Zugló Önkormányzata a kerület lakosságát. Az applikáció az „I love Zugló” nevet kapta, és a kerület zöldebbé tételét célozta meg.

Az applikáció Zugló teljes fakataszterét tartalmazza – mondta Tóth Csaba országgyűlési képviselő, az új program bemutatóján. – Ez 56 ezer fát jelent, ami remélhetőleg rohamosan bővülni fog.

A telefonra letöltött applikáció segítségével bárki megtudhatja a köztéri fák fajtáját. Tóth Csaba elmondta, a tartalom hamarosan bővülni fog, és az applikáció a kerületi játszóterekről, illetve a közterületi bútorokról is információt ad majd.

Az „I love Zugló” applikáció bemutatására (és elindulására) stílszerűen a Föld Napján, április 22-én került sor. A bemutatón résztvevők pedig rögtön a gyakorlatban is kipróbálhatták a programot. A meghívott vendégek – Tóth Csaba mellett Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth Csaba polgármester, illetve Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek – ugyanis egy-egy fát is elültettek a Vezér út mentén, az Egressy út és Szugló utca közötti szakaszon. Mint megtudtuk, a Föld Napja alkalmából erre a nagyjából 400 méteres szakaszra 16 ezüsthárs fát ültetett az önkormányzat.

Az I love Zugló alkalmazást Androidra itt, iOS-re itt tudja letölteni.

A Fővárosi Önkormányzat és a kerületi vezetések elkötelezettek a mellett a politika mellett, mely a Föld érdekeit is szem előtt tartja – mondta a főpolgármester. – Ebben az unió is partner, amely 5800 milliárd forintot biztosít Magyarország számára klímavédelemre. Ennek a pénznek a felhasználásáról a kormány dönt, akinek a képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan tárgyalni fog az Európai Bizottság elnökével. Nem lesz könnyű tárgyalás, mert a kormány elsősorban az építőipar érdekeit nézi, ez pedig nagyon kevés a komolyan vett klímavédelemhez. Mi azonban reménykedünk, hogy ebből a csillagászati összegből sok-sok fa is el lesz majd ültetve.

Horváth Csaba polgármester szerint Zugló mindig zöld színfoltja volt a fővárosnak, ám a jelen generációjának arról is gondoskodnia kell, hogy a kerület a jövőben is legalább ennyire zöld maradjon, de még jobb, ha ennél is zöldebb lesz.

A mai naptól él a fasitas@zuglo.hu emailcím, melyre bárki jelezheti, hogy mely területről hiányol fát vagy árnyékot. Ezzel a lehetőséggel azt szeretnénk elérni, hogy fáink, a környezetünk, a bolygónk ne csak Föld Napján kapjanak figyelmet, hanem egész évben megkapják a szükséges törődést.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb