Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Idén három kutyafuttatónál lesz fejlesztés

Bár reggel még esett az eső, a délelőtt 11 órás kezdésre még a nap is kisütött a VII. Sugárzoo Pikniken. Az önkormányzati rendezvény célja, hogy a felelős állattartásra és konfliktusmentes egymás mellett élésre hívja fel a gazdik figyelmét.

Szabó Rebeka, Zugló állatvédelemért felelős alpolgármestere az idei megnyitón egy személyes kötődést is megosztott a résztvevőkkel. – Ha visszatekintek az elmúlt öt év tevékenységére, ennek a rendezvénynek az életre hívása az egyik büszkeségem. Örülök, hogy sikerült olyan civil szervezeteket meghívnunk, akik sokat tesznek a rászoruló állatokért, és egyre több emberben tudatosítják, miként kell viselkednie egy felelős gazdinak. Az önkormányzat pedig ehhez minden segítséget igyekszik megadni – mondta Szabó Rebeka, majd beszámolt arról, hogy az Eb Ovo Egyesülettel készítettek egy több oldalas – hamarosan az önkormányzat weboldalán is elérhető – kiadványt, amelyben összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat. – Tavaly végigjártuk a kerület tizenhat kutyafuttatóját is, hol, mire lenne még igény. Ennek alapján a testület elé vittem egy hosszú- és egy rövidtávú tervet, amelyet el is fogadtak.

Így idén három futtató fejlesztése biztosan megvalósul. A patakparton elkerítenek egy részt, hogy az állatok ne tudjanak az autók elé futni, a Kassai téri futtatót kétrészesre szeretnék bővíteni, míg az Újvidék téren a világításon javítanak.

Fotó: Képszerkesztőség

A vasárnapi programra ezúttal meghívást kaptak olyan szervezetek is, amelyek a kisállatok egészséges etetésével, rehabilitációjával, illetve gyógyításával kapcsolatban adtak információkat. Az akadályversenyen pedig nemcsak a kutyák, hanem egy magát annak képzelő kis házikedvenc, Barbi, a törpemalac is nagy sikert aratott. A kilátogatók kedvence volt a Maugli Állatvédő Egyesület vörös gabonasiklója és sárgafülű ékszerteknőse is, amelyik két púpjáról kapta a Camel elnevezést.

A pikniken a törpesünik tartásával kapcsolatban szintén kaphattak tanácsot az érdeklődők, de a nagyobb háziállatok gazdái is számtalan, új információval gazdagodhattak: megismerhették a bio- és vegyszermentes eledeleket, a kutyakiképzés alapszabályait, a kisállatbetegségek természetes gyógymódjait, valamint a macskaivartalanítás fontosságát. A hagyományossá vált tombolahúzás mellett a kisállatok trükk- és szépségversenye sem maradt el, ahol több győztest is hirdettek.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb