Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ingyenes korcsolyapálya nyílt Zuglóban

Gyerekek bemutatójával nyílt meg az ingyenes korcsolyapálya a Bosnyák téren vasárnap. A pálya február 28-ig lesz nyitva, a korcsolyázás mellett pedig kulturális programok, előadások is várják az érdeklődőket.

“Sokan kérdezték tőlem, hogy miért kell korcsolyapálya a Bosnyák térre, hiszen a kerületben működik a legnagyobb műjégpálya. Mi azt szeretnénk, ha mindenki korcsolyázhatna, ám nem mindenki tudja megvenni a jegyet. Ez a pálya ingyenes, és korcsolyát is kapnak azok, akiknek nincs” – mondta a november 29-i megnyitón Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. Hozzátette: február végéig olyan közösségi programokat szerveznek, amikbe mindenki bekapcsolódhat.

Fotó: Balogh Róbert

A szervezők hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az adventi programsorozatot, amelynek részei a jégpálya, a kulturális programok és a kirakodó vásár is. Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője kifejtette, hogy a megnyitóval egy régi álma vált valóra, ami arról szól, hogy a kerület szívében egy igazi közösségi tér jöjjön létre, ahol a Zuglóban élők ápolhatják, építhetik kapcsolataikat.

Hétköznaponként 15 óráig csak az iskolások használhatják a pályát – testnevelés óra keretein belül –, délután pedig mindenki kedvére csúszkálhat. “Nagyon fontos, hogy a gyerekek télen is sportoljanak, emellett minden vasárnap délután színpadi programokkal váruk az érdeklődőket. A faházakban ételt és italt, valamint ajándékokat is vásárolhatnak azok, akik kilátogatnak a Bosnyák térre” – részletezte Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője.

Délután Karácsony Gergely és Tóth Csaba közösen gyújtotta meg Zugló adventi koszorújának első gyertyáját. Ezt követően Bárány Béla atya, a Páduai Szent Antal Templom plébánosa megszentelte a koszorút.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb