Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kulturális esten értékelte az évet a ruszin önkormányzat

A kisebbség összefogása, a nyelv továbbadása, a hagyományok éltetése – ezek a legfontosabb céljai a Zuglói Ruszin Önkormányzatnak.

A szervezet vezetői közmeghallgatással egybekötött kulturális esten számoltak be az idei tevékenységükről a Zuglói Civil Házban szombaton. Hagyományaik szerint januárban megünnepelték a karácsonyt és az újévet, nyáron pedig a vidéki kisebbségi önkormányzatok meghívására ellátogattak egymás programjaira, és kiemelkedőnek tartják részvételüket a kerületben megtartott X. Balkán és II. Szláv Napon.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

“Fontos, hogy az itt élő ruszinok megismerhették Firczák Irén ruszin festőművész alkotásait is. Összejöveteleinken pedig kiemelten figyelünk arra, hogy a hagyományos ételeinket együk, népzenéinket hallgassuk” – mondta a Zuglói Lapoknak Kramarenkó András, a Zuglói Ruszin Önkormányzat elnöke.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb