Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ingyenes műjégpálya nyílt a Bosnyák téren

Advent első vasárnapján retro partival, jeges bemutatókkal és tűzzsonglőrökkel várták az érdeklődőket a korcsolyapálya megnyitójára Zugló főterén, ahol Karácsony Gergely polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő meggyújtotta a kerület adventi koszorújának első gyertyáját is.

A II. Zuglói Kori elnevezésű programsorozat megnyitóján Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője azt mondta, nem gondolták, hogy ekkora sikere lesz a rendezvénynek, de örül, hogy sikerült Zugló főterén igazi karácsonyi hangulatot kialakítani. “Tavaly 22 ezer látogatója volt a műjégpályának és mintegy 10 ezren vették igénybe az ingyenes korcsolyacipő kölcsönzési lehetőséget. Az előző évben tíz kerületi iskola tartotta itt egy-egy testnevelés óráját, ezúttal húsz intézmény jelentkezett be” – hangsúlyozta a képviselő.

“Az én kisfiam is itt tanult meg korcsolyázni, biztos, hogy idén is sokszor találkoznak majd velem ezen a műjégen” – tette hozzá Karácsony Gergely polgármester, kiemelve, a tavalyi tapasztalatokból kiindulva a pálya mérete ezúttal nagyobb lett.

Fotó: Képszerkesztőség

Markó Elemér István, a Bosnyák téri adventi rendezvénysorozat és a műjégpálya üzemeltetője elmondta, végül mégsem fedték be sátorral a pályát, a jég így is használható lesz még 10-12 fokban is. “Szeretnénk feléleszteni Zugló jégsportos hagyományait, ezért nyáron született egy testületi döntés az egész éves, fedett korcsolyapályáról is. A helyszín keresése még folyamatban van, de az ingyenes közönségkorcsolyázásra ott is lesz lehetőség” – mondta Markó Elemér István.

A Bosnyák téri műjégpályát hétfőtől péntekig, 8-14 óra között a kerületi iskolák használhatják, ezért hétköznap a lakosok 15 és 19 óra között korcsolyázhatnak, de hétvégenként reggeltől este nyolcig bárki jégre léphet. A Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. szervezésében advent időszakában, vasárnaponként 15 órától kulturális és szórakoztató programok is várják a látogatókat.

Zugló főterén állították fel a kerület adventi koszorúját is, amit november 27-én Bárány Béla, a Páduai Szent Antal Templom plébánosa szentelt meg. Az első gyertyát Karácsony Gergely és Tóth Csaba gyújtották meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb