Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ingyenesen igényelhető zöldhulladék-gyűjtő zsák zuglóiaknak

Az előző évekhez képest nagyobb mennyiséget, összesen ötvenezer zöldhulladék-gyűjtő zsákot igényelhetnek a városrészben a zuglóiak – jelentette be Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere.

A városvezető hozzátette: a helyhatóságot sújtó kormányzati pénzügyi elvonások ellenére az önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem ügye mellett, ezért nem mondott le azon alapvető törekvéséről, hogy a helyi polgárok életét minden eszközzel segítenie kell. Ennek köszönhetően idén lakóközösségenként és családi házanként az eddigi 10 zsák helyett 15 zsák kérhető – hangsúlyozta a polgármester.

ZKNP felhívás

A lakosok október 11-től 14-ig, hétfőtől csütörtökig vehetik át a zsákokat a XIV. kerület, Laky Adolf utca 36. szám alatti Zuglói Rendészeti Központban, reggel fél 9-től kezdődően délután fél 5-ig. Az első három napon kizárólag az egyéni lakossági igényt elégítik ki az állandó zuglói lakcímmel rendelkezőknek, ezért az átvételhez lakcímkártya és személyi igazolvány szükséges. 14-én a társasházak kezelői, közös képviselői a készlet erejéig élhetnek a lehetőséggel. Ez utóbbiak előzetes jelentkezését a sajto@zknp.hu email-címre várják, címlistával, valamint a képviseletet igazoló meghatalmazással vagy jegyzőkönyvvel együtt. Az egyéni igénylők számára az előzetes internetes rendelés nem szükséges és nem is lehetséges. A zsákokba csak a méretre aprított lomb-, fa- és bokornyesedék, valamint nyírt fű, gyom helyezhető, az elszállítást az FKF Zrt. végzi.

A zsákosztást rendszeresen szervező és lebonyolító Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. tavaly ősszel több ezer zuglói ügyfelét szolgálta ki. Mint azt Kovács-Csincsák László, a cég ügyvezetője elmondta, most októberben is hasonlóan óriási érdeklődésre számítanak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb