Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét a biztonságos kerékpárútért bringáztak

Negyedik alkalommal rendezte meg a CivilZugló Egyesület a Tour de Rákosrendező elnevezésű kerékpáros demonstrációt. A megmozdulás résztvevői most is a kerületi kerékpárutak helyzetére akarták felhívni a figyelmet.

A szombati felvonulás résztvevői idén is az Örs vezér teréről indultak, és a hagyományoknak megfelelően először a Zuglói Polgármesteri Hivatalhoz hajtottak. Itt az eseményt szervező Várnai László, a CivilZugló Egyesület vezetője, önkormányzati képviselő a zuglói kerékpárutak állapotáról beszélt a részt vevő, mintegy 250 bringásnak, akik a kerékpáremelés után Rákosrendezőre tekertek.

Fotó: Papp Dezső

Itt kidurrant belsőkkel és a rossz útviszonyok miatt idejekorán elkopott külsőgumikkal aggatták tele a vasútállomás homlokzatát. Ezzel arra akarták felhívni a vasúttársaság figyelmét, hogy a céghez már többször eljuttatott kérésük ellenére sem állították helyre a vállalat területén átvezető, kerékpárosok által is használt járdákat.

Ezután a kerékpárfektetés és bicikliemelés következett, majd a felvonulók a Városligetbe hajtottak. Várnai László elmondta: azért vonulnak fel ismét, hogy a MÁV-nál kiharcolják a Rákosrendezőn átvezető járdák felújítását, ugyanakkor felhívják a figyelmet a többi kerékpáros problémára is, amelyek naponta keserítik meg több száz biciklis életét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb