Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét Radovic Dusánra emlékeztek

Az elmúlt években komoly rangot vívott ki magának a tragikus körélmények között elhunyt zuglói rendőr, Radovic Dusán rendőr főhadnagy emlékére megrendezett kispályás futballtorna, amelyre az ország minden részéből, idén először pedig már a határon túlról is érkeztek csapatok a Kövér Lajos utcai sporttelepre.

A torna előtt a hagyományoknak megfelelően a résztvevők egy megemlékezést tartottak a Stefánia úti kapitányság kertjében elhelyezett kopjafánál július 22-én, ahol a zuglói és a budapesti rendőrök, illetve a polgárőrök tisztelegtek Radovic Dusán emléke előtt.

Váradi Attila rendőr alezredes, zuglói kapitány kiemelte, hogy a tragédia összekovácsolta a rendőrséget, és ez a zuglói megemlékezés a rendőrségen belül az összetartozás szimbóluma lett. A beszédet követő koszorúzás alkalmával Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, Váradi Attila rendőr alezredes, Kardos Pál, a polgárőrség budapesti elnöke, illetve a fővárosi és vidéki kapitányságok képviselői is elhelyezték a megemlékezés koszorúit a kopjafa tövében.

Fotó: Balogh Róbert

Az ünnepségen elhangzott, hogy a zuglói rendőrkapitánysággal szemközti kis utcát – a Népstadion közt – a Fővárosi Közgyűlés márciusi határozata alapján Radovic Dusán közre keresztelték át.

A megemlékezést követő focitornára a tavalyi évhez hasonlóan idén is 25 csapat nevezett. Több kerületi rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a katasztrófavédelem és természetesen a zuglói rendőrök és polgárőrök csapata mellett először egy határon túli gárda, Zugló erdélyi testvérvárosának, Csíkcsicsónak a rendőrei is részt vettek.

Az egész napos bajnokság győztesei a vándorkupát, illetve a torna legjobb játékosai a különdíjakat Radovic Marianntól, Radovic Dusán özvegyétől és Tomis Károly főszervezőtől vehették át. A nyolcadik alkalommal megrendezett emléktorna az önkormányzat, illetve számos vállalkozás és magánszemély támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. A helyszínen a zuglói önkormányzatot Hajdu Flórián alpolgármester képviselte.

Frissítés 2017. július 28.:

A rendezvény fővédnöke Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, a védnöke pedig Tóth Csaba országgyűlési képviselő volt. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb