Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Játszótér a Rákos-patak mellett

Nem sokkal azt követően, hogy újra szabadon használhatóvá váltak a fővárosi játszóterek, Zugló egy új közösségi térrel gazdagodott. A Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. munkatársai ugyanis a karantén alatt sem tétlenkedtek, és nagyrészt önerőből elkészítették az első játszóteret a Mogyoródi úti sporttelepen.

– Már hat évvel ezelőtt aláírásokat gyűjtöttek a környékbeliek annak érdekében, hogy a sporttelepen egy játszótér is megvalósuljon – mondta Horváth Zsolt alpolgármester, aki a Sport Kft. munkatársaival közösen május 28-án felavatta az új létesítményt. – Erre azonban ez idáig nem került sor, s, ha mi is pályázati forrásokra vártunk volna, akkor még most is csak reménykedhetnénk az új játszótérben. Ehelyett önerőből és nem kevés társadalmi munkából sikerült ezt a kis teret megvalósítani.

A kis tér az eddigi extrém park, az „Orange ramp” Rákos-patak felőli oldalára került. Egy homokozó, egy hinta, egy mászóka és mind emellett egy hangulatos környezet szolgálja a sporttelepre kilátogató kisgyermekes családok kényelmét.

– Az „Orange ramp” játszótér felőli oldalát táblafestékkel kentük le, melyre a kicsik krétával szabadon rajzolhatnak majd – tette hozzá Hámori György, a Sport Kft ügyvezető igazgatója.

Fotó: Balogh Róbert

A Mogyoródi úti sporttelep fejlesztése három ütemben valósul meg. Az első ütemben elkészült kis játszótér a legkisebb korosztály számára készült. Második ütemben – még remélhetőleg ezen a nyáron – egy másik játszóteret is építenek, amely már a nagyobb gyerekek igényeit elégítené ki. A harmadik ütemben pedig teljes egészében meg fog újulni a felnőtt játszótér (a kondipark) is, mellyel egyszerre a sporttelep közel 5000 m2-es zöld területét is felújítanák.

– A Mogyoródi úti sporttelepet megpróbáljuk a lakosság igényeihez igazítani – mondta Horváth Zsolt alpolgármester –, mert szeretnénk, ha minél többen használnák a létesítményt. Idén nyáron a napközis tábort is más helyszínre helyezzük, hogy a sporttelep kizárólag lakossági igényeket szolgáljon ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb