Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Krízistámogatás a nehéz helyzetbe került zuglóiaknak

Három pontból álló új szociális csomag segíti a veszélyhelyzet miatt nehéz helyzetbe került embereket. A Szabó Rebeka alpolgármester és Hevér László György önkormányzati képviselő, a népjóléti bizottság elnöke által kidolgozott előterjesztés elsősorban azokat támogatja, akik a járványhelyzet előtt önállóak voltak, nem szorultak segítségre. 

Fontos, hogy azok az emberek, családok akik korábban dolgoztak, és nem volt szükségük szociális támogatásra, azok ne jussanak válságba, ne kerüljenek krízishelyzetbe, hanem a veszélyhelyzet megszűnése után újra részesei legyenek munkaerőpiacnak, folytathassák tovább életüket – hangsúlyozták a javaslat készítői.

Szabó Rebeka szociális ügyekért is felelős alpolgármester kiemelte, mindig fontosnak tartották, hogy a bajban lévők célzott segítséget kapjanak, az utóbbi időben folyamatosan érkeztek a segítségkérések, ezért egy komplex, három részből álló csomagot dolgoztak ki.

A krízistámogatás azoknak szól, akik a veszélyhelyzet kihirdetése után elveszítették a munkájukat, fizetés nélküli szabadságra kényszerültek, drasztikusan lecsökkent a fizetésük. – Ez három hónapra szól, a család jövedelmétől függően 30 vagy 50 ezer forintot kaphatnak az igénylők. Fontos, hogy emellett más, már meglévő szociális támogatást is igénybe vehetnek – ismertette Szabó Rebeka.

A május 27-én hatályba lépő csomag 200 ezerről 250 ezer forintra növeli a szociális kölcsön összeghatárát, és rugalmasabbá teszik a visszafizetést – tájékoztatott Hevér László György kiemelve azt, hogy halasztva is törleszthetnek az igénylők. – Ezt azt jelenti, hogy lehetőséget adunk arra, hogy a folyósítás után pár hónappal kezdjék el visszafizetni a kamatmentes hitelt, de ha valaki már törleszti, viszont szüneteltetné egy időre, azt is megteheti – részletezte.

Harmadik elemként létrehozták a “Segítsünk közösen – Zuglói krízisalap”-ot, ahová azok felajánlását várják, akik megtehetik, hogy segítsenek, és szívesen támogatják a bajba jutott zuglói családokat. Az alpolgármester elmondta, ez egy elkülönített számla, a felajánlásokat csak szociális támogatásra fordítják. A krízisalap számlaszáma: 11784009-15514004-10970007

Az új támogatási formák a veszélyhelyzet visszavonásától számított 30 naptári napig igényelhetők az önkormányzat Bácskai utcai ügyfélszolgálatán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb