Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jeges tárlat

Az I. Zuglói koriról készült képekből, rajzokból, videókból nyílt kiállítás a Zuglói Ifjúsági Centrumban (ZIC). A helytörténeti emlékekkel kombinált tárlat január 10-ig látogatható.

Csaknem száz fotó, egy-egy tucat rajz, illetve videó érkezett a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. tavalyi felhívására, amelyet a kerület lakóihoz intézett. Arra kérték a zuglóiakat, hogy küldjék be saját készítésű felvételeiket, alkotásaikat az I. Zuglói koriról.

A beérkezett pályaművekből összeállított kiállítást Balogné Kalina Zsuzsanna, a ZIC tagintézmény vezetője nyitotta meg kedden, aki elmondta, Millisits Máté jóvoltából a tárlat kiegészült a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely kerületi vonatkozású, jeges emlékeivel. Láthatóak többek között téli sportokat népszerűsítő régi plakátok, több évtizedes korcsolyák és jégkorong ütők, de Hunyady Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó versenyruhája is.

Fotó: Képszerkesztőség

“Én tavaly a helyszínen láttam a korcsolyázó gyerekek vidám arcát, örülök, hogy ezt a fotók is visszaadják” – mondta a kiállítás megnyitóján Karácsony Gergely polgármester, majd ajándékcsomagokat adott át a beküldőknek.

Könyveket és mese dvd-t kapott rajzáért Hagymási Natasa, a Széchenyi István Általános Iskola másodikos tanulója és a Herman Ottó Általános Iskola diákjainak egy csoportja is. A fotók és videók felnőtt készítőit szintén könyvekkel és mikulásvirággal jutalmazták, őket Almássy Zsuzsa Európa-bajnok műkorcsolyázó és Blaha Judit, az MTK korcsolya szakosztályának vezetője is köszöntötte, aki maga is több filmfelvétellel és fotóval örökítette meg a Bosnyák téri műjégpálya tavalyi eseményeit.

“A tárlatot, ahol végül 25 fotót és két rajzot állítottunk ki, január 10-ig láthatják az érdeklődők” – mondta Zelenák Katalin, a ZIC művészeti vezetője, hozzátéve, a II. Zuglói koriról is várják majd a felvételeket, illetve a rajzokat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb