Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jó példa a zuglói szociális rendszer

A Zuglói Szociális Modellt, azon belül a minimumjövedelem bevezetésének körülményeit, a rendszer működését tanulmányozták az Európai Szegénységellenes Hálózat szakemberei, önkéntesei.

A több ország jó gyakorlatát vizsgáló delegáció olyan településeket, városrészeket látogat meg Európában, ahol már bevezették a minimumjövedelmet. A vendégek munkáját Magyarországon a Magyar Szegénységellenes Hálózat segíti, akik úgy gondolták, a témával kapcsolatban Zuglót sem lehet kihagyni.

A június 11-i programot a Zuglói Családsegítő Szolgálatnál kezdték. – A minimumjövedelem helyi rendszeréről beszélgettünk. Érdekes, hogy Budapest más kerületiben nincs ilyen szolgáltatás, pedig az itteni egy olyan modell, amit terjeszteni kellene – fogalmazott László Johanna, a Magyar Szegénységellenes Hálózat garantált minimumjövedelem-projekt koordinátora.

A küldöttség délután a Tükörkép Műhelybe is ellátogatott, az ott folyó munkát egyedülálló szolgáltatásnak nevezték. A vendégekkel Szabó Rebeka alpolgármester is beszélgetett. – Nagyon örülök, hogy érdeklődésre tart számot, és akár pozitív példa is lehet a Zuglói Szociális Modell, amellyel a rosszabb helyzetben lévő emberek próbálunk segíteni, hogy újra saját kezükbe vehessék a sorsukat – mondta az alpolgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb