Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Június 30 és július 16 között lesz lomtalanítás Zuglóban

A XIV. kerületben június 30. – július 16. között lesz a hagyományos éves lomtalanítási program – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt, amely online térképet is közzétett a munkálatokkal kapcsolatban.

A közszolgáltató tájékoztatása szerint némileg változott a folyamat, az idei évtől a fahulladékokat elkülönítetten gyűjtik be a lomtalanítás alkalmával. A fából készült lomok szelektív begyűjtése ugyanis lehetővé teszi ezen értékes anyag hatékony újrahasznosítását, ezért is fontos, hogy a fahulladékokat az egyéb lomoktól elkülönítve helyezzék ki.

A fahulladékok közé helyezhető: tömör fa, deszka, léc, forgácslap, lapra szerelt bútorok (a bútor részét képező zsanér, kilincs, fióksín, csavarok benne maradhatnak), OSB-lapok, rétegelt lemez, lapra szerelt faláda, rekesz, raklap. Azt kérik, hogy a fahulladékok közé ne helyezzenek kerti zöldhulladékot, nem lapra szerelt bútort, kárpitozott bútort, egyéb anyagot tartalmazó fahulladékot

Az elmúlt években népszerű lett a lomtalanítási körzeteket bemutató online térkép, amelyet most is elkészített az FKF, ezen a linken elérhető.

Arra kérik a lakosságot, hogy a lomokat a lakóház előtti, hulladékgyűjtő-járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki, azokat ne az úttestre tegyék, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak. A környezet megóvása érdekében kérik továbbá, hogy zöldterületre ne pakoljanak.

Az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem erre a célra vegyék igénybe az ingatlanhoz rendszeresített szelektív gyűjtőtartályokat, hulladékgyűjtő-szigeteket, lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvarokat, illetve a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb