Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Karbantartást végeznek a fővárosi ivóvízellátás rendszerében

Március 28-tól jelentős hibajavítást végeznek a Fővárosi Vízművek munkatársai, tájékoztatta a közműcég a zuglói önkormányzatot. A munka egyszerre két olyan főnyomóvezeték egy időben történő kizárásával végezhető csak el, amelyek több fővárosi kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet töltenek be.

A SENTAB-vezetékek közös szakaszán anyagfáradás okozta sérülés keletkezett, aminek következtében a kifolyó víz folyamatosan mossa alá a csövet. Ez az állapot magában hordozza egy súlyosabb károkat okozó csőtörés kockázatát, amely a teljes észak-pesti vízellátó-rendszer üzemeltetését és ezáltal a Főváros biztonságos ivóvíz-szolgáltatását veszélyezteti.

A várhatóan 15 napig tartó hibajavítás idejére a Vízműveknek meg kell oldania a két kieső, 1600 és 1400 mm átmérőjű vezeték vízszállításának pótlását. Ennek következtében megváltoznak a budapesti ivóvízhálózat betáplálási pontjai, és ennek hatására változik a vezetékekben a víz áramlásának iránya is.

A beavatkozás következtében mind a pesti, mind a budai oldalon vízzavarosodást tapasztalhatnak a fogyasztók.

Ez a természetes kísérő jelenség nem befolyásolja az ivóvíz minőségét, az néhány perces ülepítés után nyugodtan fogyasztható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb