Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kerékpáros demonstráció Zuglóban

Másodszor rendezte meg a CivilZugló Egyesület a TÚR ‘de Rákosrendező elnevezésű kerékpáros felvonulását. A szervezők a kerületi kerékpárutak állapotára akarták felhívni a figyelmet.

Az Örs vezér teréről induló kerékpárosok előbb a zuglói polgármesteri hivatalhoz hajtottak, ahol Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője felolvasta azt a petíciót, amelyet még májusban adtak át a zuglói önkormányzatnak és a MÁV-nak. Ebben a Rákosrendezőn átvezető kerékpárút megépítését kérték.

Fotó: Balogh Róbert

Várnai László hangsúlyozta, azóta sem az önkormányzattól, sem a MÁV-tól nem kapott biztató visszajelzést. A beszédet követően a kerékpárosok kidurrant belsőket és idejekorán elkopott külsőket raktak le a polgármesteri hivatal lépcsőjére, majd rendőri felvezetéssel Rákosrendezőre kerekeztek.

“A rákosrendezői kerékpárút megépítésével kapcsolatban számos téves információ jelent meg az elmúlt időszakban” – mondta a Zuglói Lapoknak a tiltakozásra reagálva Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. Hozzátette: a vasúti átjárót leginkább a BVSC területén keresztül lehetne megközelíteni, ezért megállapodott a sportegyesület vezetésével a kerékpárút megépítésére. Ennek költségét a képviselő-testület jóváhagyása esetén – ígéretének megfelelően – a polgármesteri keretből biztosítják.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb