Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Műfüves sportpályát avattak az Aranyban

Az Arany János Általános Iskola és Művészeti Iskola közössége egy családi nap keretében avatta fel az új műfüves sportudvarát. 

Nagyon várták már az Aranyban az új pálya elkészültét, az iskolában ugyanis hagyományosan sokan sportolnak. Ezt az október 10-én megrendezett családi napon is bizonyították, amikor is futóversenyt, foci- és kosárlabda-bajnokságot, tenisz- és karatebemutatót szerveztek a gyerekeknek, a szülők pedig a bográcsok mellett ügyeskedtek. A nap fénypontja azonban az új műfüves sportudvar átadása volt.

Fotó: Balogh Róbert

A Magyar Labdarúgó Szövetség sportpálya-építési programjának keretében megvalósuló létesítmény 30 százalékos önrészét ezúttal is az önkormányzat biztosította. “Zugló büszke a sportlétesítményeire, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy az Aranyban immár a sokadik pályánkat avathatjuk fel”  – mondta Karácsony Gergely polgármester.

A zuglói diákok számára igazi meglepetés volt, hogy az avatóünnepségre az MLSZ képviseletében egy egykori ezüstcipős, olimpiai bajnok labdarúgó, Dunai Antal is ellátogatott. A 72 esztendős sportember még ma is kiválóan bánik a labdával, amit az új pályán is bizonyított. A palánkkal körbevett, villanyvilágítással felszerelt, 20×40 méteres létesítményt a rendezvény díszvendégei avatták fel. Röviddel ezután az első gól is megszületett a pályán, Dunai Antal passzát Karácsony Gergely értékesítette. A találat egyben jel is volt a gyerekek számára, akik ezt követően azonnal elfoglalták, és használatba vették az új pályát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb