Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kijárási tilalom, lapos gumi, lopott bringa – egy üldözés

A járőröző rendőrök jóval a kijárási tilalom hatályba lépését követően figyeltek fel a Róna utcában kerékpározó férfire. A rendőrök meg akarták állítani, hogy ellenőrizzék, jogosan tartózkodik-e az éjszakai órában a közterületen, ám, mikor a közelébe értek, a férfi tempót váltott, és nagy sebességgel menekülni kezdett.

Kassab Miklós alezredes, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője elmondta, az Örs vezér tér felé menekülő férfiről már az üldözés során sejteni lehetett, hogy nem a kijárási tilalom megszegése miatt akarta elkerülni a másokkal való találkozást. Az őt üldöző rendőrök látták, hogy a kerékpár egyik kereke lapos volt, amely így még a normál közlekedésre is alkalmatlannak bizonyult. A férfi ennek ellenére nagy tempót diktálva próbálta meg lerázni a rendőröket. Az üldözés pár száz méteren át tartott, a járőröknek végül sikerült megállítaniuk a férfit, akit azonnal el is számoltattak.

A gyanús személy nem tudott elfogadható válaszokat adni, sőt, mikor a rendőrök a kerékpár eredetét tudakolták, feltűnően hazudott is. Egy egészen más üzletet említett, mint, amely jól látható módon a kerékpáron virított. A férfit szembesítették ezzel a tévedésével, de ő ragaszkodott az első verziójához, még azt is felajánlotta a rendőröknek, hogy hívják fel a feleségét, aki igazolni tudja a vásárlás tényét. A felesége azonban nem volt elérhető.

A férfit ezután előállították a Stefánia úti kapitányságon, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A lopás tényét sokáig tagadta, majd azt vallotta, hogy a bringát az általa említett zuglói bevásárlóközpont parkolójában vásárolta egy ismeretlentől, ám a rendőrök gyanították, hogy a kerékpár bűncselekményből származhatott, ezért feltöltötték a fotóját több bringás oldalra és a közösségi oldalakra is. Ennek pedig meg is lett azeredménye, mert egy 13 éves szentmártonkátai fiú a fotókon felismerni vélte a közelmúltban a helyi vasútállomásról ellopott kerékpárját. Miután igazolta, hogy ő a bringa jogos tulajdonosa, a zuglói rendőrök visszaadták neki a kerékpárt. A férfi ellen pedig lopás vétsége miatt eljárást indítottak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb