Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Foci EB: kevesebb néző több lenne

A kormány nemrég küldte el az UEFA-hoz, hogy nemcsak vállalja a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság házigazdájának szerepét, de garantálja, hogy a budapesti Eb-meccsek nézők előtt zajlanak majd. Zugló polgármestere óvatosságra int a Covid-halálok kimagaslóan magas arányára, mint tagadhatatlan tényre hivatkozva.

A magyar kormány vállalásában még az elvárt határon is túl ment, mert, amíg a 12 rendező város egynegyede nem vállalta a nézők beengedését, hat város pedig csak 25-33%-os kapacitást fogadott el, és még a két legbátrabb rendező, Baku és Szentpétervár is csak 50%-ig merészkedett el, addig Budapest teltházas mérkőzéseket ígért az UEFA illetékeseinek. Tette ezt akkor, amikor egy másik „versenyben” éppen vezető pozícióba került. A népességet figyelembe véve Magyarország vezeti ugyanis a COVID- miatti halálozási rátát. Persze, ebben a versenyben könnyű elsőnek lenni, hisz ebben senki sem akar győzni!

Mivel az Európa-bajnoki mérkőzések a Puskás Ferenc Stadion révén Zuglót is érintik, Horváth Csaba kerületi polgármester fontosnak érezte felemelni szavát az elhamarkodott vállalással szemben.

Tombol a járvány, naponta még mindig százak halnak meg, ez tehát nem az az időszak, amikor telt házas mérkőzéseket kell rendezni. Természetesen érthető, hogy az emberek már vágynak az élményekre, többek között futballmeccsekre is szívesen mennének már, de nem szabad a járvány elleni védekezést a türelmetlenségből fakadóan az utolsó pillanatban elrontani. Éppen ezért felelőségteljes döntést várunk a kormánytól is! Többek között azt, hogy lépjen vissza a teltházas mérkőzések rendezésének gondolatától, és az elkövetkezendő időszak járványügyi adatainak figyelembevételével döntsön majd arról, hogy hány nézőt engedhetünk be a mérkőzésekre. Mi is támogatjuk, hogy egy egészségesebb jövőben nemzetközi mérkőzéseket, tornákat rendezzünk, de most az egészségünk és az életünk megóvása érdekében nagyon józanul kell gondolkodnunk!

Nagyjából a zuglói polgármester megszólalásával egy időben dőlt el, hogy Bilbao után Dublin is visszalép az Eb-rendezéstől, és nagy valószínűséggel Münchenben is hasonló döntésre készülnek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb