Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kincskereső születésnap

Két éve vártak már a Zuglói Kincskereső Óvodában, hogy kettő jubileumi évfordulót is méltóképpen megünnepelhessenek: Az ovi Nagy Lajos király úti tagintézményét 1970-ben építették, ám 2020-ban és ’21-ben, a pandémia miatt nem volt lehetőség az ünneplésre. Végül halasztani kellett nemcsak a Nagy Lajos király úti, hanem a Szugló utcai tagintézmény születésnapját is, amely 2021-ben volt 125 éves.

– Nagyon készültünk az évfordulóra – mondta Babarczy Andrea tagóvodavezető -, két éve még egy színpadot is építettünk, amit a járvány miatt csak most tudtunk felavatni.

A Zuglói Kincskereső Óvodában az előző vezető, Tóthné Nagy Katalin óta hagyomány, hogy áprilisban Kincskereső napokat rendeznek. A kétnapos programon mindig van játszóház és óvodapódium, illetve ekkor adják át az intézmény által alapított szakmai elismeréseket is. Idén, az elmaradt jubileumok pótlásaképpen a Kincskereső nap óvodapódiumán születésnapot ünnepeltek. Az új színpadot a két tagóvoda növendékeivel avatták fel. A gyerekek Radicsné Hős Dorina óvodapedagógus segítségével – aki tagja a Magyar Állami Népi Együttesnek is – néptáncokat adtak elő. A program zárásaként a Príma-díjas együttes profi zenészei és táncosai felléptek.

– 2022-ben is titkos szavazással döntöttünk arról, kik kapjanak elismeréseket. A Kincskereső Elismerő Oklevelet a közösség döntése alapján Koncz Zsuzsanna dadus, a Kincskereső-díjat pedig Pappné Holler Andrea óvodapedagógus vehette át – részletezte Babarczy Andrea. – A jubileum alkalmából rendkívüli Kincskereső-díjat kapott korábbi vezetőnk, Tóthné Nagy Katalin is.

Fotó: Balogh Róbert

A születésnapon természetesen volt játék, tánc torta és ajándék is. Az önkormányzat részéről Horváth Zsolt alpolgármester és Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke minden csoportnak egy-egy értékes társasjátékot adott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb