Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu
február 26. szerda, Edina

Kisiklott egy vonat Rákosrendezőnél

Valószínűleg műszaki hibának köszönhetően kisiklott egy vonat Rákosrendezőnél. Egyelőre keresik az okát.

Rákosrendezőnél, az egyik váltónál kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat egy forgóvázzal. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. A kisiklás okait a hatóságok vizsgálják – tudatta nem sokkal az eset után a MÁV közleménye.

Az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra tartó szerelvény az egyik váltónál hagyta el a sínt. A kisiklott vonat ugyanakkor elzárta a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között, Rákospalota – Újpest és a Nyugati pályaudvar között is csak egy vágányon tudott közlekedni a szerelvény, ami jelentős mértékben lassította a vasúti közlekedést.

A közlekedési baleset miatt módosították a menetrendet is, az esztergomi vonatok Angyalföldről indultak, a veresegyházi vonatok Rákospalota- Újpest állomásig közlekedtek, illetve az EuroCity vonatok a szobi vonalon minden állomáshelyen megálltak.

Ebből adódóan a BKK is elfogadta a vasúti bérleteket az M3-as metrón, Újpest-Városkapu és a Nyugati között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.