Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Klímabarát nyereményjáték indult Zugló Önkormányzata szervezésében

A Zöld Zugló Közösségi Klímastratégia keretein belül szervezett nyereményjáték szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a városlakók apró hétköznapi praktikákkal is jelentősen hozzájárulhatnak a környezeti terhelés csökkentéséhez. Ahogy Pokorny Lia, a kampány egyik nagykövete mondja:

„Városlakóként sokszor azt érezhetjük, hogy környezettudatosan élni leginkább vidéken lehet. Pedig, ha megszabadítjuk településünket és a bolygót a túlfogyasztás okozta terheléstől, az minket, városi embereket is felszabadít. Mi hiszünk a közösség erejében és abban, hogy sok apró tett összeadódva hatalmas változásokat hozhat. Egyetértesz?”

A Szomszéd Mindig Zöldebb névre keresztelt kezdeményezés célja megmutatni, hogy bárhol lehet zölden, ezáltal szabadon élni. Biztosan sokan tettek már, vagy tesznek nap mint nap valamit azért, hogy a világ és közvetlen környezetünk még inkább természet- és emberközelibb, élhetőbb, fenntarthatóbb hely legyen. Ilyen apró, de mégis egyedi klímabarát ötleteket, praktikákat várnak a közösségi játékukba, ahol egyébként sorsolás útján bárki nyerhet, de értékes nyereményekkel díjazzák a legeredetibb megoldásokat is.

Nevezés és további információk: www.zugloklimastrategia.hu/jatek

A játékra egy képpel vagy videóval és a hozzátartozó leírással lehet jelentkezni a www.zugloklimastrategia.hu/jatek oldalon keresztül, lakóhelytől függetlenül, az országból bárhonnan. A játékkal kapcsolatos friss hírek és inspirációk Zugló Facebook oldalán jelennek meg.

Jelentkezési határidő: október 30. Aki a határidőig érvényes nevezést ad be, részt vesz A Szomszéd Mindig Zöldebb sorsolásán, melynek során 4 győztest sorsolnak a szervezők.

Ezt követően Zugló Facebook oldalán a beérkezett nevezésekből november 4-10. között közösségi szavazást (“like-olós szavazás”) szerveznek és a kategóriánként 10-10 legtöbb szavazatot kapott nevezés közül A Szomszéd Mindig Zöldebb szakmai zsűrije választja ki a nyerteseket.

Tehát egyetlen nevezéssel két esélye is lesz a pályázóknak. A játékban a díjazottak programozható szobatermosztátot, hulladékcsökkentő ajándékcsomagot, konyhai mini komposztáló szettet, valamint akár egy városi kerékpárt is hazavihetnek.

A szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy mutassa meg, hogy városi lakosként ő mit tesz a környezetéért – legyen akár ez a legapróbb cselekedet -, és erre bátorítsa családját, barátait, ismerőseit is! Mindenki hozzátehet települése zöldítéséhez és a klímavédelemhez, és sok kicsi sokra megy!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb