Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Köszönet Zugló hőseinek a Semmelweis nap alkalmából

Nem lehetünk elég hálásak az egészségügyi és szociális dolgozóknak – hangzott el a Semmelweis-nap alkalmából tartott ünnepségen. A magyar egészségügy napján az önkormányzat köszöntötte a kerületben dolgozó szakembereket és díjazta külön Miklós Erikát, Vérten Szilviát, Dr. Pallos Ágnes Eugéniát, Szűcs Lászlónét, Bertai Beátát, Goy Mariannát, Keményné Felső Katalint, Limoneti Benoist Patríciát, Dr. Nagy Ambrust és Dr. Simon Ildikót.

Horváth Csaba polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, a világjárvány idején a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozók Zugló hősei, akiknek nem lehetünk elég hálásak. – Javarészt az önök kitartó és ember feletti, gyakran kifejezetten önfeláldozó munkájuknak köszönhető, hogy a jelek szerint sikerült kordában tartani a járványt – mondta. Hozzátette azt is, büszke arra, hogy a kerületben az elsők között szereltek fel kézfertőtlenítőket az intézményekbe, és bevezették a veszélyhelyzeti bérpótlékot. – Egy komoly jelzés volt az egészségügyben dolgozók számára, és ezt a jelzést megtettük a szociális szféra felé, és mindazok számára is, akik az elmúlt hónapokban, a kifejezetten embert próbáló időszakban több áldozatot, felelősséget vállaltak – fogalmazott a kerület vezetője, aki beszédében Semmelweis Ignácra is kitért, akinek példája is mutatja, hogy igenis vannak örökérvényű igazságok, hiszen az elmúlt hónapokban szinte nem hallottunk másról, mint a kézmosás fontosságáról.

Dr. Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa szerint Semmelweis maga se gondolta volna, hogy több mint 200 évvel a születése után az egész világ arról beszél, hogyan kell kezet mosni, kezet fertőtleníteni. Felidézte, az életük teljesen átrendeződött az elmúlt hónapokban, sokat tanultak: toleranciát, türelmet, életmódváltást, lemondást, de legfőképpen azt, hogy mennyire törékenyek és egymásra utaltak vagyunk. – Rajtunk volt a világ szeme. Nekünk, önöknek tapsoltak az emberek világszerte, egy hosszú pillanatra az egész világ úgy érezte, hogy mi, az egészségügy szereplői vagyunk a reménység, az utolsó támasz a törékeny emberek számára. Az egészségügy mellett természetesen a szociális ágazat dolgozói voltak azok, akik ugyanúgy kivették a részüket a tetemes munkából – hangzottak szavai.

Az igazgató főorvos megköszönte a ZESZ összes dolgozójának küzdelmét, áldozatkészségét, kiváltképpen annak a nyolc kollégájának, akik az intézményt képviselték az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. Dr. Nagy András Csaba az önkormányzat és az országgyűlési képviselő támogatásáról úgy fogalmazott, hogy erőn felül segítettek, nemcsak a pluszjuttatással, de a közös munkával, a lelki támogatással is.

Fotó: Balogh Róbert

Zuglóban hagyomány, hogy Semmelweis-nap alkalmából kitüntetéseket adományoz az önkormányzat. A július 3-i ünnepségen Horváth Csaba polgármestertől és Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselőjétől vehették át a díjakat a területükön kiemelkedően teljesítők. Miklós Erika és Vérten Szilvia Gondozási Munkáért, Dr. Pallos Ágnes Eugénia, Szűcs Lászlóné Zugló Lakosságának Szolgálatáért, Bertai Beáta Zugló Egészségügyi Ellátásáért Díjat vehetett át. Az Egészséges Zuglóért Díjban Goy Marianna, Keményné Felső Katalin, Limoneti Benoist Patrícia részesült. Dr. Nagy Ambrust és Dr. Simon Ildikót Gyógyító Munkáért Díjjal tüntették ki.

A Lipták Villában megtartott, Andrejszky Tibor előadásaival tarkított ünnepségen részt vett mások mellett Szabó Rebeka, Hajdu Flórián, Rozgonyi Zoltán Rózsa András alpolgármester, Kinisch Andrea, Pécsi Diána, Hevér László György, Vida Attila önkormányzati képviselő és Lévai Sándor volt kerületi képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb