Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Semmelweis napja alkalmából

A magyar egészségügy napja alkalmából Zugló önkormányzata a kerület egészségügyi és szociális dolgozóit a Lipták Villában köszöntötte. A Semmelweis-napi ünnepségen több díjat is kiosztottak.

– Nincs csodálatosabb hivatás annál, mint mások megsegítése, az elesettek, a betegek ápolása és gyógyítása – jelentette ki Horváth Csaba polgármester köszöntőjében, hozzátéve: ugyanakkor ez rendkívül nehéz feladat is, mint azt az elmúlt időszak kihívásokkal teli hétköznapjai is bizonyítják. A járvány megmutatta, hogy az orvosok, ápolók és szakdolgozók veszélyhelyzetben is magas színvonalon, zökkenőmentesen képesek ellátni a zuglóiakat.

–  A nehézségek ellenére az elmúlt években is igyekeztünk az egészségügyi dolgozók munkáját elismerni és a lehető legtöbb fejlesztést megvalósítani – hangsúlyozta a polgármester, hozzáfűzve: ezek sorába tartozik többek között a kardiometabolikus centrum létrehozása. Ezen túlmenően 620 millió forintot fordítottak fejlesztésre és 187 millió forintot műszerek és eszközök beszerzésére.

– Továbbra is azon leszünk, hogy lehetőségeinkhez mérten fejlesztésekkel segítsük az Önök munkáját és anyagilag is elismerjük kimagasló tevékenységüket – mondta Horváth Csaba polgármester.

Horváth Csaba polgármester beszédet mond a Semmelweis napon

Dr. Nagy Csaba András, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) igazgató főorvosa ünnepi beszédében kiemelte: a 240 éve született Semmelweis Ignác gyermekágyi lázzal kapcsolatos felfedezései tágabb értelemben a fertőzés elleni védekezés alapját is jelentik, amelyek máig érvényesek.

– Az elmúlt évek a pandémia elleni küzdelemről szóltak, amely során kiemelt hangsúlyt kapott az infekció megakadályozása – húzta alá az igazgató főorvos, megjegyezve: ezen időszak egyértelműen bebizonyította, hogy ebben a harcban kollégái helytállása megkérdőjelezhetetlen.

– Munkatársaim a szűkös anyagi lehetőségek és a létszámhiány ellenére is emberfeletti munkát végeztek, amiért hála és köszönet jár minden egészségügyben dolgozónak – jelentette ki dr. Nagy Csaba András, aki külön kitért a kisegítő és támogató személyzet kimagasló tevékenységére. Mint fogalmazott: nélkülük nem működik az egészségügy.

– Elért eredményeink, elindított programjaink és fejlesztéseink az önkormányzat hathatós támogatása nélkül nem valósulhattak volna meg – fejtette ki az igazgató főorvos hangsúlyozva: a helyhatóság támogatása továbbra is nélkülözhetetlen a számukra, hogy folytatódhassák a zuglóiak egészségmegőrzését szolgáló projekteket és kezdeményezéseket.

A Semmelweis-nap alkalmából dr. Jobaházi Jenő, dr. Magyar Balázs Ferenc és dr. Taróczy Erika Mártát Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjban, Gaulandné Kis Krisztina és Halász Ferenc Gondozási Munkáért Díjban, míg dr. Hajdú Gábor és dr. Wintsche Zsófia Gyógyító Munkáért Díjban részesült.

Smohai Zsoltnét Zugló Egészségügyi Ellátásáért Díjat, Blaskovits Gáborné, Laczi Józsefné és Tompa Árpádné az Egészséges Zuglóért Díjat vehetett át.

Az elismeréseket Horváth Csaba polgármester és Rózsa András egészségügyért felelős alpolgármester adta át.

Rózsa András, Várnai László és Hadházy Ákos a Semmelweis napon

A Lipták Villában megtartott Semmelweis-napi ünnepségen megjelent Hadházy Ákos Zugló megválasztott országgyűlési képviselője, Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármester, Hevér László György önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke, Pécsi Diána önkormányzati képviselő, a Gazdasági Bizottság elnöke, Kinisch Andrea, Tóth Attila, Várnai László önkormányzati képviselők, Vida Attila önkormányzati képviselő, lakhatási feladatok felügyeletét ellátó tanácsnok valamint Tóth Józsefné, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője.

A rendezvényen Ujj Zsombor hegedűművész adott ünnepi műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb