Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közösségi jutalmak közösségi embereknek

A Szeretjük Zuglót Egyesület és a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány március 9-én immár tizennegyedik alkalommal adta át az Év Embere elismeréseket Zuglóban.

2002-ben Rátonyi Gábor, illetve Rozgonyi Zoltán jelenlegi alpolgármester néhány lelkes kerületi lakossal létrehozta a Polgári Összefogás Kerületünkért alapítványt és a Szeretjük Zuglót egyesületet. Az alapítókat egy közös cél vezérelte: legyen egy olyan közösség Zuglóban, amelyik erősíti a lokálpatriotizmust, és értékeli, elismeri azokat a kerületi lakosokat, akik a kultúra vagy a sport területén kiemelkedően teljesítenek. E céltól vezérelve 2003-ban létrehozták az Év Embere Zuglóban díjat, melynek odaítéléséről a lakosság javaslatainak figyelembe vételével az alapítvány kuratóriuma dönt.

Fotó: Képszerkesztőség

2016. március 9-én a Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában rendezett ünnepségen Év Embere díjat kapott a KSI SE két világbajnok kenusa, Mike Róbert és Vasbányai Henrik, akik a riói olimpia egyik esélyesének számítanak. Ugyancsak Év Embere elismeréssel díjazták a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola idén érettségiző növendékét, Dolfin Balázst is, aki a zenei tanulmányait már évek óta a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Osztályában végzi. Az ünnepségen  emellett eredményes pályafutása elismeréseképpen Év Embere Életműdíjban részesült Hazsik Endre, a KSI SE elnöke, aki 25 éves sportvezetői tevékenységet követően idén visszavonul.

Az Év Embere díjátadó ünnepségen hagyományosan neves zenészek is fellépnek. Idén az egyik díjazott, Dolfin Balázs is koncertet adott, csakúgy, mint a tanítványaival színpadra álló Mericske Zoltán, aki a házigazda zeneiskola pedagógusa, és 2004-ben ugyancsak átvehette az elismerést.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb