Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a Mesevonat

Elkészült az Öv utca-Erzsébet királyné útja kereszteződésénél a Mesevonat Bölcsőde. A 48 férőhelyes intézmény néhány napon belül megnyitja kapuit.

A csaknem háromszázmillió forintos beruházás – 150 millió forintnyi uniós és állami támogatással – még 2011-ben kezdődött, de az alapok elkészítése után le kellett állítani az építkezést, mert az aljzatbeton vastagsága és szigetelése nem volt megfelelő. A munkagépek 2015 elején kezdtek újra dolgozni a területen, először az alapok megerősítésén. Az építkezés nemrég fejeződött be, az intézményt március 10-én adták át. Kissné Kalló Györgyi, a Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője elmondta, már csak a működési engedélyre várnak, amely remélhetőleg néhány napon belül megérkezik, így hamarosan gyerekzsivaj töltheti meg a bölcsődét.

Fotó: Képszerkesztőség

A XXI. századi követelményeknek megfelelő, modern, zöldtetős és napelemekkel felszerelt épületben négy csoportszoba, 120 főt kiszolgáló főzőkonyha, torna- és fejlesztőszoba, sószoba valamint különböző játékokkal felszerelt udvar várja a kicsiket. Az intézményben időszakos gyermekfelügyelet is lesz, amelynek keretében óránként 450 forintért – a 48 gyermeken kívül – naponta még 12 bölcsis korú gyereket tudnak fogadni a Mesevonatban.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely polgármester a megnyitón elmondta, hamarosan jelentkeznek egy európai uniós pályázatra, hogy a szomszédos önkormányzati telken néhány csoportszobával tovább bővíthessék az intézményt. A Mesevonat Bölcsőde vezetője Mészáros Krisztina lett, rajta kívül még 23 dolgozónak biztosít munkahelyet az új intézmény.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb