Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közösségi munkával fejlesztik a futtatót

Összetartó, jól működő közösség használja a Csertő utca 18. szám mellett lévő zárt kutyafuttatót, amit a Panelkutya Egyesület és az önkormányzat közösen üzemeltet. A gazdik folyamatosan azon dolgoznak, hogy fejlődjön a futtató, de néhány dologban segítségre van szükségük.

Nagyon szeretnének egy esőbeállót, ami hirdetőtáblaként is funkcionálna, és térkövet is kértek a két bejártat elé a kútig, mert azon az úton eső után megáll a víz – derült ki a kutyafuttató roadshow május 29-i állomásán. A gazdik örülnének a füvesítésnek, és annak, ha egy kis homokozót alakíthatnának ki, amelyben áshatnának a kutyák – így kerülnék el a balesetveszélyes gödrök keletkezését. Homok már van a területen, a szegély kialakításában kértek segítséget, továbbá elhangzott az is, hogy több kutyaürülék-gyűjtő edény legyen a futtató környékén, mert a meglévők hamar megtelnek.

Fotó: Balogh Róbert

A Csertő utcai kutyafuttató közösségi tervezésén Szabó Rebeka alpolgármester és Csonka Berta, az EB OVO Egyesület elnöke gyűjtötte a résztvevők javaslatait. A programon részt vett Hajdu Flórián alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője is, aki gyakran egyeztet az egyesülettel, segíti a futtató fejlődését.

A május 29-i program volt a kutyafuttató roadshow utolsó állomása. A tervek szerint a képviselő-testület ősszel tárgyalja a futtatókkal kapcsolatos változtatásokat, fejlesztéseket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb