Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lakásfeltöréstől a sírrablásig

Rendőrkézre került az a négyfős banda, akiket autófeltörésekkel, lakásbetöréssel és kripták megrongálásával gyanúsítanak.

A zuglói nyomozók egy kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában történt autófeltörések ügyében nyomozva jutottak el egy négyfős bandáig. A gyanúsítottak az autófeltöréseket még nyáron követték el, majd ősszel a nagyobb zsákmány reményében már lakásbetöréssel is próbálkoztak a XVIII. kerületben, de a házba nem sikerült bejutniuk.

Decemberben új „pénzforrás” után néztek, és előbb egy Komárom- Esztergom majd egy Pest megyei temetőben próbáltak meg feltörni egy-egy kriptát, melyekben elhunyt mellé eltemetett ékszereket gyanítottak. Mindkét esetben megrongálták a kriptákat, de az erős ajtót egyik helyen sem sikerült feltörniük.

December 9-én szintén egy sikertelen temetőlátogatásból tartottak hazafelé, amikor autójuk közelében lecsaptak rájuk a rendőrök. A négyből három gyanúsítottat a helyszínen fogtak el, negyedik társukat, aki az autófeltörésekben vett részt, egy nappal később tartóztatták le. A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság lopás, illetve lopás kísérletének megalapozott gyanújával mind a négy férfit őrizetbe vette.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb