Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lakossági konzultációt indított a BFK a körvasút sori megállókról

A Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) online konzultációt indított a külső körvasútra tervezett négy vasúti megállóval kapcsolatban, a kérdőívet január elejéig lehet kitölteni.

A központ a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia részeként valósítja meg a hiányzó vasúti megállókat, hogy a körvasút mentén élők is igénybe vehessék a vasúti szolgáltatásokat.

A pesti külső körvasúton négy megállóhelyet létesítenek, illetve fejlesztenek, ezek egyike az Egyenes utcai lakótelepnél lesz a Kerepesi útnál, ahol biztosítják a 8-as és 9-es HÉV-re is az átszállást.

Az Erzsébet királyné útja-Kolozsvár utca vonalában is új megállóhelyet alakítanak ki, itt az 5-ös, 124-es, 125-ös buszokra, illetve a 62-es és 69-es villamosokra lehet majd átszállni.

Emellett az utasforgalom előtt megnyíló rákosszentmihályi vasútállomáson új peron épül, amelyet a Fogarasi úti felüljáró vonalába terveznek, Újpalota megállónál pedig meghosszabbítják a már meglévő peronokat. A vasúti megállóhely a 7-es, 7E, 8E, 108E, 133E, illetve a 277-es autóbuszokra ad átszállási lehetőséget.

A lakosok a BFK honlapján december 7-től január elejéig tölthetik a kérdőívet.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb