Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Magdi dédi még most is hisz a munka becsületében

Kerületünk szépkorú lakóját, Faggyas Zoltánné Magdikát 85. születésnapján köszöntötte fel Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Hevér László György, a Zugló Önkormányzata Népjóléti Bizottságának elnöke.

A családias légkörben zajló beszélgetés közben Magdikáról kiderült, hogy kezdetben egy textilgyári raktárban végzett fizikai munkát, miközben nevelte két gyermekét és képezte magát. Később a bérszámfejtési, majd a pénzügyi osztályra került, ahol könyvelőként alkalmazták.

Gyermekei születése óta játékmackókat gyűjt a világ legkülönbözőbb pontjairól, mint a valamikori Szovjetunióból, de Németországból, Japánból is kapott mackókat. Az egyik fotelben egy nagy kalapos szőrmók, az unokájától kapott ajándék terpeszkedett.

Nyugdíjas éveiben sem tétlenkedett, egészen balesete bekövetkeztéig, 2016-ig aktívan részt vett a Szentmihályi úti tízemeletes ház lakóközösségének munkájában. Az ő lakása az épület tizedik emeletén van. Hosszasan mesélt a ház szerkezeti problémáiról, amelynek megoldási lehetőségein az önkormányzat is dolgozik már, hiszen az épületben önkormányzati bérlemények is vannak.

Fotó: Balogh Róbert

A ma már dédnagymama világ életében a becsületes munkában hitt.

A becsületnél drágább dolog nincs – válaszolt Magdika arra a kérdésre, hogy milyen útravalóval látta el gyermekeit és unokáját. – Becsületes, szorgalmas ember legyen, és annyi szeretetet várjon el mástól, mint amennyit ő ad.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb