Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mályva Óvoda és Bölcsőde felújítása


Nyár végi hajrá a Mályvában
2018. augusztus 27.

Nagyszabású rekonstrukciós munkálatok zajlottak és zajlanak nyáron a Mályva utcai bölcsődében és óvodában is. A beruházást részint a Polgármesteri Hivatal Pályázati Csoportjának munkatársai által, az épület energetikai felújítására nyert pályázati pénzből fedezték. A több mint 150 millió forintból sikerült a tetőt szigetelni, a nyílászárókat kicserélni, a fűtést korszerűsíteni, illetve a napelemes rendszert kialakítani.

Az épület szellőztetésének kialakítására viszont az önkormányzat saját forrást biztosított, és az intézmény belső felújítását – többek között a konyhák, tálalók rekonstrukcióját, az étellift és bölcsődei mosdók cseréjét – is megoldották a Zelk Zoltán Programnak köszönhetően bruttó 100 millió forintértékben. Ez utóbbi munkálatok azonban csak augusztusban kezdődhettek meg, így a munkálatokat feszített ütemben kellett végezni, hogy ne kerüljön veszélybe szeptemberi évkezdés a két intézményben.

Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka alpolgármester és Sógor László önkormányzati képviselő társaságában augusztus 27-én személyesen győződött meg a beruházás alakulásáról. A kerület vezetője azt tapasztalta, hogy a kivitelező nagy energiákat fordít a munkálatok befejezésére és a határidő tartására.

Fotó: Képszerkesztőség

– Még a külső munkákat is leállították annak érdekében, hogy minden munkaerőt az épületen belülre fókuszáljanak – mondta a polgármester. – A helyszínen pedig újabb ígéretet kaptunk arra, hogy hétfőn fogadni tudja majd a gyerekeket a két intézmény.

Fotó: Képszerkesztőség

Számokban nézve ez a munkaerő-integrálás 55 főt jelent. Ennyien dolgoznak augusztus utolsó hetében a Mályva utcai épületegyüttesben. Ahol szeptember 3-án várhatóan valamennyi emeleti óvodai csoportszoba (és a kiszolgáló helyiségek), illetve a földszinti bölcsődei konyha, illetve két foglalkoztató megújulva és kitakarítva várja majd a gyerekeket.


Helyükre kerültek az új nyílászárók a Mályva Óvodában
2018. június 8.

Befejeződött a Mályva Óvoda és Kerületi Vezető Bölcsőde nyílászáróinak cseréje, s ezzel végéhez közeledik a felújítási munka első szakasza. A zuglói önkormányzat 123 millió forintot nyert az intézmény épületenergetikai felújítására.

A Mályva téri óvoda és bölcsőde korszerűsítésére az önkormányzat a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programból nyert 123 millió forintot. Önerővel kiegészülve ebből a pénzből újul meg az épület teljes hőszigetelése.

Az 1987-ben épült óvoda és bölcsőde felújítása már februárban elkezdődött. Először az épület régi nyílászáróit cserélték ki korszerű, modern, hőszigetelő üvegezésű műanyagra. Elkészült már a tetőszigetelés és az elavult radiátorok cseréje is. A munkálatokból hátra van még a homlokzati szigetelés, valamint a napelemes rendszer kiépítése.

Az óvoda korszerűsítésére elnyert 123 millió forinttal együtt a zuglói önkormányzat ebben a ciklusban már csaknem 1 milliárd forintot nyert pályázati forrásokból.


Megújul a Mályva Óvoda és Bölcsőde épülete
2017. december 5.

A zuglói önkormányzat 123 millió forintot nyert a Mályva Óvoda és Kerületi Vezető Bölcsőde épületenergetikai felújítására. Ezzel együtt már csaknem 1 milliárd forint pályázati pénz került Zuglóba ebben az önkormányzati ciklusban.

A Mályva téri óvoda és bölcsőde korszerűsítésére az önkormányzat összesen 187 millió forintot költ, mivel a Környezeti és Energiahatékonységi Operatív programból nyert támogatás 64 millió forintos önrésszel egészül ki. Az 1987-ben épült intézmény szerkezetileg jó állapotú, ám a külső hőszigetelés hiányzik, a nyílászárók többsége pedig régi, rossz állapotú.

Az elnyert támogatás most lehetővé teszi többek között a lapostető, valamint a homlokzat és a lábazat szigetelését, a nyílászárók  és radiátorok cseréjét, és még a napelemes rendszer telepítését is.  Az átalakítás jövő év végére elkészül, így a következő karácsonyt már egy felújított épületben ünnepelhetik a gyerekek.

A most elnyert 123 millió forinttal együtt a zuglói önkormányzat Karácsony Gergely polgármestersége alatt csaknem 1 milliárd forintot nyert pályázatokon.  Pályázati forrásból újult meg a Móra Általános Iskola, a Hunyadi Iskola, a Mogyoródi Úti Sportpálya zöld felülete, pályázati forrás bevonásával szépül majd a Vezér út egy szakasza, a Széchenyi iskola homlokzata, és sikeres pályázat biztosította sok kisgyerek ingyenes étkeztetését, az internethálózat fejlesztését, valamint integrált játszótér kialakítását is Zuglóban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb