Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Március idusára emlékeztek

Az 1848–49. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 171. évfordulójára emlékeztek a zuglóiak a Wass Albert téren álló obeliszknél március 15-én. A rendezvényen megjelentek közösen hajtottak fejet a hősök emléke előtt a kerület vezetőivel, valamint a politikai pártok, a kisebbségi és civil szervezetek képviselőivel.

– Az a közösség, amelyet magyar nemzetnek nevezünk, 171 éve született meg – jelentette ki ünnepi beszédében Karácsony Gergely polgármester, hozzátéve: a modern nemzet nemcsak abból áll, hogy annak tagjai azonos nyelven beszélnek, hanem abból is, hogy mindenkinek egyenlő jogai vannak, és a nemzeti törekvések egyetemes értékeken alapulnak.

– Március 15-én fontos, hogy megkülönböztessük egymástól a nemzetiességet, a nemzetre való állandó hivatkozást és a valódi hazafias politikát – fejtette ki a polgármester, megjegyezve: a hazafias politikát folytatók tudják, hogy a nemzet dolgait – egymás hazafiságát nem megkérdőjelezve – vitákban kell eldönteni. A hazafias politizálás emellett azt is jelenti, hogy meg kell védeni azokat az intézményeket, amelyek garantálják a szabadságot és az egyenlőséget.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy a hazafias politikát folytatók pontosan tudják, azok az egyetemes értékek, melyek alapján minden nemzet megmérettetik, mindig nyugatról érkeznek, míg az azt elnyomó szuronyok mindig keletről jönnek. Emellett azzal is tisztában vannak, hogy a változások mindig Budapestről indultak, és a hatalom kiszolgálóinál mindig erősebb az emberek akarata.

A beszédet követően az önkormányzat nevében Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka, Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármesterek helyezték el a megemlékezés virágait. Ezután Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő, valamint az ünnepségen megjelent politikai pártok, kisebbségi és civil szervezetek képviselői is megkoszorúzták az emlékművet. A rendezvényen az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak ünnepi műsort.

Az ünnepségen készült fotókból összeállított galériát ide kattintva tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb