Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meghosszabbították a másodfokú hőségriasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 28. (szerda) 24.00 óráig meghosszabbította a másodfokú hőségriasztást. 

A szakemberek azt tanácsolják, hogy mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Tanácsos kerülni ugyanakkor a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tűző napon. Megfelelő ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben.

A nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Az autóval közlekedők figyelmére is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg, fokozott óvatossággal kell vezetni. Akik a kánikulát vízparton töltik, napozás után hűtsék le magukat mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

További információk:

  • http://www.katasztrofavedelem.hu
  • A hőségriasztás fokozatairól beszél, és további hasznos tanácsokat ad az alábbi videóban Dr. Páldy Anna, az Országos Közegészségügyi Központ főorvosa: http://youtu.be/EXYGuZ3GBWE
  • Arról, hogy hogyan védekezhet a hőség ellen, hogyan öltözködjön és mit fogyasszon, IDE KATTINTVA tudhat meg többet, a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól és a tűzmegelőzésről szóló lakossági felhívást pedig IDE KATTINTVA olvashatja.
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb